Διεθνή

Ξεκίνησαν και χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο οι Ισραηλινοί – Φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας

Ξεκίνησαν και χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο οι Ισραηλινοί – Φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ξεκίνησαν και χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο οι Ισραηλινοί - Φτιάχνουν ζώνη ασφαλείας

Έτοιμα για χερσαία εισβολή τα ισραηλινά στρατεύματα - Αναμένεται επέκταση της σύγκρουσης με τη Χεζμπολάχ

Η προαναγγελθείσα από το Ισραήλ στρατιωτική επιχείρηση στον Λίβανο έχει πλέον ξεκινήσει, καθώς ειδικά κλιμάκια του IDF επιχειρούν εντός της χώρας με υποστήριξη από άρματα μαχης. Στόχος των Ισραηλινών να δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας 3 χιλιομέτρων σε πλάτος ως προστασία για τα βόρεια σύνορα.

Τα ισραηλινά στρατεύματα στα σύνορα με τον Λίβανο δήλωναν, πριν από ένα 24ωρο, έτοιμα για χερσαία εισβολή, με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου να τονίζει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του «θα πολεμήσει μέχρι να πετύχει τη νίκη».

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας συνέχισαν να συγκεντρώνουν στρατεύματα κατά μήκος των συνόρων της χώρας με τον Λίβανο, προετοιμάζοντας μια πιθανή εισβολή, καθώς προετοιμάζονται για την απάντηση της Χεζμπολάχ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ πραγματοποίησε, τις προηγούμενες ώρες, σειρά συνομιλιών σχετικά με το ενδεχόμενο επέκτασης της στρατιωτικής επίθεσης του Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του το Σάββατο, το γραφείο του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας δήλωσε ότι διεξάγεται «μια αξιολόγηση της κατάστασης» σχετικά με την «επέκταση των δραστηριοτήτων των IDF (Δυνάμεων Άμυνας του Ισραήλ) στη βόρεια».

Ισραηλινά άρματα μάχης και στρατεύματα εικονίστηκαν αργότερα κοντά στα σύνορα, σημάδι ότι η σύγκρουση του Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ πρόκειται να επεκταθεί ακόμη περισσότερο.

Οι τελευταίες επιθέσεις

Ακόμη μία ισραηλινή επίθεση καταγράφηκε στον Λίβανο, εν μέσω της συνεχιζόμενης ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Τουλάχιστον 45 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινό πλήγμα κοντά στη Σάιντα, τη μεγαλύτερη πόλη του νοτίου Λιβάνου, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI μετέδωσε ότι χτυπήθηκε ένα κτίριο στην πόλη Αΐν ελ Ντέλεμπ.

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε την εκτόξευση ρουκετών προς το βόρειο Ισραήλ

Η οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, ο ηγέτης της οποίας Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε από το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε ρουκέτες προς την πόλη Σαφέντ, στο βόρειο Ισραήλ.

Σε μια ανακοίνωση η Χεζμπολάχ αναφέρει πως εξαπέλυσε «ομοβροντία ρουκετών» σε απάντηση των ισραηλινών πληγμάτων στον Λίβανο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments