Πολιτική

Δυναμική επανεμφάνιση προετοιμάζει ο Κασσελάκης

Δυναμική επανεμφάνιση προετοιμάζει ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [370268] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Με μειωμένη εκλογική δυναμική η υποψηφιότητα του Κασσελάκη

Ο Σωκράτης Φάμελλος και ο Παύλος Πολάκης έχουν ανακοινώσει επίσημα τις υποψηφιότητές τους και ξεκινούν την προεκλογική τους εκστρατεία για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης παραμένει σε αβεβαιότητα, χωρίς να ξεκαθαρίζει τη θέση του, γεγονός που συντηρεί ένα κλίμα έντασης.

Στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη υπάρχει ανησυχία σχετικά με το αν θα αποδεχθεί τις αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής ή αν θα προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση της καθαίρεσής του κατά τη διάρκεια του έκτακτου Συνεδρίου που έχει προγραμματιστεί για τις 3 Νοεμβρίου. Οι προθεσμίες, ωστόσο, δεν είναι ευνοϊκές για εκείνον, καθώς η υποβολή υποψηφιότητας, που απαιτεί 30 υπογραφές και δήλωση “πόθεν έσχες”, πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 24 Οκτωβρίου.

Η πιθανότητα να θέσει το ζήτημα στο Συνέδριο και να το υπονομεύσει εγείρει αμφιβολίες σχετικά με τις προθέσεις του. Πολλοί προβλέπουν ότι αν επιλέξει αυτή την προσέγγιση, θα προκύψει όχι μόνο αντιπαράθεση αλλά και σύγκρουση, με κίνδυνο διάσπασης. Οι υποστηρικτές του στα κοινωνικά δίκτυα δείχνουν να επιβεβαιώνουν αυτή την κατεύθυνση, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης δεν παρεμβαίνει για να τους συγκρατήσει. Επιπλέον, και στο επιτελείο του δεν υπάρχει ομοφωνία σχετικά με την στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί, καθώς υπάρχουν οι πιο μετριοπαθείς και οι πιο “συγκρουσιακοί”. Αν επικρατήσει η γραμμή της σύγκρουσης, είναι αβέβαιο ποιοι από τους βουλευτές που τον υποστηρίζουν θα παραμείνουν στο πλευρό του.

Ωστόσο, όσο καθυστερεί να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του, χάνει έδαφος, κάτι που γίνεται εμφανές από την περιορισμένη ανταπόκριση του κόσμου στις επισκέψεις του, τόσο στην Άρτα όσο και στην Τρίπολη, από όπου επιχείρησε να στείλει μήνυμα γράφοντας στο βιβλίο επισκεπτών στο εργαστήριο.

Οι μετρήσεις δείχνουν ότι προηγείται, αλλά όχι με τα ποσοστά και τη δυναμική που είχε στο παρελθόν ή ακόμη και στις εκλογές της περασμένης χρονιάς. Παράλληλα, πραγματοποιεί επισκέψεις συνοδευόμενος από βουλευτές, καθώς μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δεν κατέχει καμία άλλη ιδιότητα.

Από την άλλη πλευρά, οι υπόλοιποι υποψήφιοι παρουσιάζουν το σχέδιο στρατηγικής που σκοπεύουν να ακολουθήσουν. Ο Σωκράτης Φάμελλος παραμένει ο κύριος διεκδικητής, καθώς έχει τη στήριξη ενός σημαντικού αριθμού στελεχών της πτέρυγας των “87”, που ανέτρεψαν τον Κασσελάκη, καθώς και του Αλέξη Τσίπρα.

Σε δηλώσεις του χθες, τόνισε ότι “δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι” και επισήμανε τον ενωτικό χαρακτήρα της υποψηφιότητάς του: «Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι. Είναι απαραίτητο να υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η απαξίωση του κόμματος και των ιδεών που εκπροσωπούμε». Επιπλέον, ανέφερε τον κύριο στόχο του: «Θέλω να επιστρέψουν στον ΣΥΡΙΖΑ όλοι όσοι έχουν απογοητευτεί και απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια». Αν ο απογοητευμένος κόσμος συμμετάσχει στις εκλογές, εκτιμά ότι οι πιθανότητές του στην κάλπη της 24/11 – 1/12 θα αυξηθούν.

Η Όλγα Γεροβασίλη, αν και δεν θα είναι υποψήφια, συνεχίζει τον αγώνα της κατά του Στέφανου Κασσελάκη, μέσω καθημερινών συνεντεύξεων που επικρίνουν τον πρώην πρόεδρο. Επισημαίνει την απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του και προειδοποιεί ότι αν επιστρέψει, το κόμμα δεν θα έχει μέλλον. Οι σφοδρές δηλώσεις της Γεροβασίλη εντείνουν την ένταση και προκαλούν αντιδράσεις.

Αύριο, ο Παύλος Πολάκης ξεκινά την προεκλογική του καμπάνια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τα Χανιά. Το σύνθημά του είναι «Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που θέλουμε, για την Ελλάδα που μας αξίζει». Δίνοντας το στίγμα της εκστρατείας του, τονίζει: «Ας στείλουμε την Κυριακή ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας, με στόχο τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου ικανό να ανατρέψει το καθεστώς Μητσοτάκη».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Νίκος Παππάς ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος. Ωστόσο, οι φήμες στα κομματικά παρασκήνια εγείρουν ερωτήματα σχετικά με τις προθέσεις της Ρένας Δούρου, ενώ παρόμοιες αμφιβολίες υπάρχουν και για τον Νικόλα Φαραντούρη, αν και με διαφορετικές προσεγγίσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments