Πολιτική

Μητσοτάκης σε διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής: Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στη γενιά σας

Μητσοτάκης σε διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής: Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στη γενιά σας

Πηγή Φωτογραφίας: [372144] ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ "FIRST GLOBAL CHALLENGE" ΣΤΟ ΣΕΦ (ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI)

«Η γενιά μας αγωνίζεται απέναντι σε όλα τα προβλήματα αλλά εσείς μας στέλνετε ένα μήνυμα για το πώς να συνεργαζόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα του αύριο»

Στον διεθνή διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής «First Global Challenge», έδωσε το παρών νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με τη συμμετοχή εθνικών ομάδων από 193 χώρες. «Είναι πολύ μεγάλη τιμή που σας φιλοξενούμε εδώ», ανέφερε μεταξύ άλλων στην αρχή της ομιλίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες.

«Καλώς ήρθατε, ευχαριστώ πολύ που διοργανώσατε αυτό τον εντυπωσιακό διαγωνισμό. Θα ήθελα να σας καλωσορίσω όλους στην Αθήνα, στον Πειραιά. Είναι πολύ μεγάλη τιμή που σας φιλοξενούμε εδώ. Υπάρχει τόση θετική ενέργεια σε αυτό το στάδιο. Εκπροσωπούνται εδώ 193 χώρες – ένα ξεχωριστό χειροκρότημα στον καθένα από εσάς», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Μόλις επέστρεψα από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και καθώς έμπαινα στο στάδιο σκέφτηκα: πόσο διαφορετική νοοτροπία, η γενιά μας αγωνίζεται απέναντι σε όλα τα προβλήματα αλλά εσείς μας στέλνετε ένα μήνυμα για το πώς να συνεργαζόμαστε για να λύσουμε τα προβλήματα του αύριο. Συγχαρητήρια για την παρουσία σας εδώ. Και πάλι, αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με το να χτίσετε το καλύτερο ρομπότ ή να κερδίσετε τον διαγωνισμό, έχει να κάνει με το να γνωρίσετε άλλους ανθρώπους, να χτίσετε φιλίες, να κατανοήσετε την αξία της συνεργασίας και του σεβασμού.

»Η Ελλάδα ήταν ο τόπος που γεννήθηκε όχι μόνο η δημοκρατία, αλλά και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και μεγάλο μέρος της επιστήμης που σχετίζεται με την κατασκευή αυτών των ρομπότ επινοήθηκε για πρώτη φορά σε αυτή τη χώρα. Σκεφτείτε μόνο τους σημαντικούς αρχαίους φιλοσόφους και μαθηματικούς που στοχάστηκαν πρώτοι πάνω σε αυτά τα περίπλοκα προβλήματα. Έχω τρομερή εμπιστοσύνη στη γενιά σας. Τα δικά σας μυαλά θα μας βοηθήσουν να λύσουμε τα σύνθετα προβλήματα του αύριο.

»Επομένως, εύχομαι να περάσετε καλά, να χαρείτε αυτό τον διαγωνισμό, να χαρείτε την Αθήνα, να κάνετε καλές φιλίες και είμαι σίγουρος ότι η παρουσία σας εδώ στην Αθήνα, αυτές οι αναμνήσεις θα σας συνοδεύουν για το υπόλοιπο της ζωής σας. Όποτε, και πάλι καλώς ήρθατε και σας εύχομαι κάθε καλό», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments