Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Οι 6 ακονίζουν τα μαχαίρια μια εβδομάδα πριν τις κάλπες

ΠΑΣΟΚ: Οι 6 ακονίζουν τα μαχαίρια μια εβδομάδα πριν τις κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [371830] ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ των υποψηφίων προέδρων

Οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ «φουλάρουν τις μηχανές» καθώς συνεχίζουν τις περιοδείες τους σε όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα επιτίθενται στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, ενόψει του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών που θα διεξαχθούν την ερχόμενη Κυριακή, 6 Οκτωβρίου.

Μετά το debate, οι υποψήφιοι παρουσιάζουν τις πολιτικές τους πλατφόρμες, προσπαθώντας να ξεχωρίσουν και να κερδίσουν την προτίμηση των ψηφοφόρων.

Ταυτόχρονα, όλοι τους στοχεύουν στην προσέλευση όσο το δυνατόν περισσότερων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία, με την Άννα Διαμαντοπούλου να θέτει υψηλούς στόχους, αναφέροντας ότι επιθυμεί τη συμμετοχή 400 χιλιάδων ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το MEGA, η κυρία Διαμαντοπούλου αναδείχθηκε ως η νικήτρια της «πράσινης» τηλεμαχίας, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να ακολουθεί.

Ωστόσο, φαίνεται ότι κέρδισαν τις εντυπώσεις, αλλά όχι και την ουσία, καθώς οι προσωπικές αντεγκλήσεις και οι αιχμές δεν ανέδειξαν σημαντικές διαφορές στα πολιτικά σχέδια των υποψηφίων.

Από την άλλη, αν και οι τρέχουσες δημοσκοπήσεις δείχνουν τον σημερινό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να προηγείται, είναι προφανές ότι το «κλειδί» για τη νίκη βρίσκεται στη σύνθεση του εκλογικού σώματος: όσο πιο κοντά στο ΠΑΣΟΚ είναι οι ψηφοφόροι, τόσο περισσότερες ψήφους θα συγκεντρώσει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αντίθετα, όσο πιο ποικιλόμορφο είναι το εκλογικό σώμα, τόσο περισσότερο ευνοούνται η Άννα Διαμαντοπούλου και ο Χάρης Δούκας.

Το Σάββατο, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισκέφθηκε τη Νέα Σμύρνη, όπου αναφέρθηκε στην πολιτική αυτονομία του ΠΑΣΟΚ, για την οποία, όπως δήλωσε, «γκρέμισε γέφυρες».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπερασπίστηκε το τρίπτυχο «πολιτική αυτονομία – ενότητα – ανανέωση», το οποίο προώθησε μέσω των πολιτικών του πρωτοβουλιών τα τελευταία δυόμισι χρόνια. Τόνισε χαρακτηριστικά: «Αν δεν έλεγα ‘ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης’, θα καταφέρναμε να σταθούμε όρθιοι στις διπλές εκλογές; Αν επαναλάμβανα τη γνωστή θέση ότι ‘δεν θα αφήσουμε τη χώρα ακυβέρνητη’, θα μπορούσε το ΠΑΣΟΚ να αντέξει στις πιέσεις του δικομματισμού;».

«Τότε, κάποιοι επέμεναν να αποκαλύψω ακόμη και το όνομα του πρωθυπουργού! Ορισμένοι είχαν προσαρμόσει τα σχέδιά τους στο βωμό – όπως λένε – της ‘σταθερότητας’. Αυτή η ‘σταθερότητα’ σημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνά με τη Νέα Δημοκρατία. Άλλοι, πάλι, στο όνομα της ‘μεγάλης Κεντροαριστεράς’, ήθελαν να χρησιμοποιηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε, αφήνοντας σαφείς υπαινιγμούς για την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Χάρη Δούκα, χωρίς να τους αναφέρει ονομαστικά.

«Από την πλευρά μου, δεν έφτιαξα γέφυρες, τις κατέστρεψα για να διατηρήσουμε την πολιτική μας αυτονομία, και σήμερα το ΠΑΣΟΚ μπορεί να στοχεύει όχι μόνο να είναι αντιπολίτευση, αλλά και η επόμενη κυβέρνηση», υπογράμμισε.

Από την Πάτρα, η Άννα Διαμαντοπούλου απηύθυνε μήνυμα για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «το κύμα που αναπτύσσεται σταδιακά μας δείχνει ότι σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε για τον επόμενο πρωθυπουργό», μια άποψη που συμμερίζεται και ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Υπογράμμισε την ανάγκη όλοι να υποστηρίζουν θετικά τον υποψήφιο ή την υποψήφια που επιλέγουν, αποφεύγοντας κατηγορίες που μπορεί να διασπάσουν την ενότητα του κόμματος. «Να μην κολλήσουμε ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στις καταγγελίες του Δούκα σχετικά με «bullying» από συνεργάτες του Ανδρουλάκη.

Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, επισημαίνοντας τις «σημαντικές αδυναμίες του Κράτους όσον αφορά την έλλειψη ουσιαστικής στήριξης προς τους ευάλωτους πολίτες».

Τόνισε τις ανάγκες των νέων και τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική μπορεί να τους προσελκύσει. «Οι νέοι δεν ανταποκρίνονται θετικά σε κενές υποσχέσεις και υπερβολές. Η πολιτική πρέπει καθημερινά να επιλύει προβλήματα, κάτι που δεν συμβαίνει με την παρούσα κυβέρνηση. Η σοσιαλδημοκρατία υποστηρίζει ένα ισχυρό κράτος, όχι ένα μεγάλο κράτος. Υποστηρίζει ένα κοινωνικό κράτος που αναδιανέμει δίκαια τον παραγόμενο πλούτο», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments