Ελλάδα

Έρχεται η πλατφόρμα metropolis.gov.gr: Θα βγαίνουν άδειες και πιστοποιητικά για γάμους και βαπτίσεις

Έρχεται η πλατφόρμα metropolis.gov.gr: Θα βγαίνουν άδειες και πιστοποιητικά για γάμους και βαπτίσεις

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Έρχεται η νέα πλατφόρμα metropolis.gov.gr: Με ένα «κλικ» θα βγαίνουν άδειες και πιστοποιητικά για γάμους και βαπτίσεις

Παράλληλα από το κινητό μας τηλέφωνο θα επιλέγουμε την επιθυμητή ημερομηνία για την τέλεση των συγκεκριμένων ιερών μυστηρίων

Σε μια ακόμη σημαντική αναβάθμιση προχωρά το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Εκκλησία της Ελλάδος καθώς δημιουργείται η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα metropolis.gov.gr, μέσω της οποίας θα εξαλείφεται η γραφειοκρατική ταλαιπωρία των πολιτών που σχετίζεται με την τέλεση ιερών μυστηρίων όπως είναι ο γάμος και η βάπτιση τέκνου.

Ειδικότερα, με τη νέα πλατφόρμα, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται πλήρως και ψηφιακά όλες τις διαδικασίες που αφορούν την τέλεση των προαναφερόμενων μυστηρίων, εξοικονομώντας χρόνο και διευκολύνοντας την ολοκλήρωση των αναγκαίων γραφειοκρατικών ενεργειών. Πλέον, οι άδειες γάμου και βάπτισης, οι αιτήσεις, η καταχώριση των τελεσθέντων μυστηρίων, καθώς και η δήλωσή τους στο Ληξιαρχείο και στο Δημοτολόγιο, θα διεκπεραιώνονται μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος.

Πλήρης ψηφιοποίηση των διαδικασιών

Το metropolis.gov.gr λοιπόν, θα αποτελεί την κεντρική πλατφόρμα όπου θα πραγματοποιούνται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα έχουν την ευχέρεια να ολοκληρώνουν διαδικασίες όπως:

  • Η έκδοση άδειας γάμου και η αίτηση τέλεσης γάμου.
  • Η καταχώριση του τελεσθέντος γάμου, η δήλωση στο Ληξιαρχείο και η ενημέρωση του Δημοτολογίου.
  • Η έκδοση άδειας βάπτισης και η καταχώριση της τελεσθείσας βάπτισης.
  • Η δήλωση βάπτισης στο Ληξιαρχείο και η ενημέρωση μερίδας στο Δημοτολόγιο.

Ακόμη, η νέα πλατφόρμα θα επιτρέπει την έκδοση πιστοποιητικών που σχετίζονται με τα μυστήρια, όπως το πιστοποιητικό τέλεσης θρησκευτικού γάμου ή βάπτισης, καθώς και το πιστοποιητικό λύσης γάμου, το οποίο θα αντικαθιστά το παραδοσιακό διαζευκτήριο. Οι διαδικασίες αυτές, οι οποίες στο παρελθόν απαιτούσαν φυσική παρουσία σε Ιερές Μητροπόλεις, Δήμους και Ληξιαρχεία, θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά, προσφέροντας τεράστια εξοικονόμηση χρόνου και πόρων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments