Ελλάδα

Καιρός: Φθινόπωρο μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα

Καιρός: Φθινόπωρο μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newmoney.gr

Έρχεται νέο και πιο «οργανωμένο» κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες

Άλλαξε άρδην το σκηνικό των καιρικών συνθηκών από χθες με τις καλοκαιρινές θερμοκρασίες να διαδέχεται κακοκαιρία με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους, τις καταιγίδες και την πτώση της θερμοκρασίας.

Ο υδράργυρος θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα, επιστρέφοντας σε φθινοπωρινά επίπεδα μετά τα… καλοκαιρινά με τους 33 βαθμούς τέλη Σεπτεμβρίου.

Από χθες έχει επικρατήσει πολύ ενισχυμένο βορειοδυτικό ρεύμα σε αρκετές περιοχές της χώρας. Μάλιστα από αργά το βράδυ οι άνεμοι απαρουσίασαν περαιτέρω ενίσχυση. Κατά το πρώτο 12ωρο της Δευτέρας 30/09 θα επηρεαστούν περισσότερο η Κεντρική Μακεδονία, η ευρύτερη περιοχή του Θερμαϊκού Κόλπου, η πόλη της Θεσσαλονίκης, οι Σποράδες, η Εύβοια και οι Βόρειες Κυκλάδες και δευτερευόντως τμήματα της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας.

Στην ομάδα χαρτών που ακολουθεί παρουσιάζεται η πρόγνωση για τις ριπές του ανέμου έως το πρωί της Δευτέρας 30/09. Όπως φαίνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας (03:00) και το πρωί της Δευτέρας (09:00), αναμένονται ΡΙΠΕΣ ΑΝΕΜΟΥ που τοπικά θα ξεπερνούν τα 90 km/h.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα σε 3 περιοχές της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).

Πολύ υψηλός κίνδυνος 4️ σε: νησιά Π.Ε.Ρόδου Κάρπαθο & Κάσο

Υψηλός κίνδυνος 3️ στο μεγαλύτερο μέρος της λοιπής νησιωτικής χώρας και σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής

Νέο και πιο «οργανωμένο» κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες μέρες Όπως αναφέρει και σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης, έρχεται «νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες κοντά ημέρες και μάλιστα περισσότερο οργανωμένο».

Ακολουθεί η ανάρτησή του:

Όπως ήταν φυσιολογικό – αναμενόμενο και η ΕΜΥ κινήθηκε στο ίδιο κλίμα για την αλλαγή του καιρού που λαμβάνει χώρα στην περιοχή μας εκδίδοντας έκτακτο δελτίο τόσο για τις καταιγίδες, όσο και για τους ανέμους – πτώση της θερμοκρασίας που θα ακολουθήσουν αυτή την κακοκαιρία.

Αδυνατώ να κατανοήσω τις αντιδράσεις που διαδόθηκαν στο διαδίκτυο περί πανικού και άλλων σχετικών γι’ αυτή την μεταβολή του καιρού….Άραγε και η ΕΜΥ τον πανικό θέλει να φέρει εκδίδοντας αυτό το δελτίο ή να κερδίσει προβολή στις ιστοσελίδες?

Η ενημέρωση του καιρού απαιτεί σοβαρότητα και δεν είναι πεδίο κατάλληλο για κόντρες ή οτιδήποτε σχετικό μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Το παρελθόν θα πρέπει να μας διδάσκει και να αποτελεί αφετηρία για τη συνέχεια. Όμορφη Κυριακή σε όλες και όλους και προσοχή εκεί που ο καιρός σήμερα αλλά και αύριο θα μας δείξει το «κακό» του πρόσωπο.

Υ.Γ. Και επειδή εδώ και αρκετές ημέρες έχει διαδοθεί εντόνως ότι ο Οκτώβρης έρχεται με αντικυκλώνες εμποδιστές και ανομβρίες, ας ετοιμαζόμαστε για νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες κοντά ημέρες και μάλιστα περισσότερο οργανωμένο. Έκπληξη μου προκαλεί που ενώ κάποιοι φωνάζανε στο παρελθόν για εκτιμήσεις μερικών ημερών μπροστά και ότι δεν προσφέρουν τίποτα παρά μόνο πανικό, σήμερα να βλέπουμε προγνώσεις για πολλές παραπάνω ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, μεταβολή του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας την Κυριακή (29-09-2024) και μέχρι τη Δευτέρα (30-09-2024) με πολύ ενισχυμένους ανέμους, αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments