Ελλάδα

Κακοκαιρία: Προ των πυλών επικίνδυνα φαινόμενα στα βορειοδυτικά

Κακοκαιρία: Προ των πυλών επικίνδυνα φαινόμενα στα βορειοδυτικά

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newmoney.gr

Το Σάββατο η πιο δύσκολη ημέρα, σύμφωνα με τον Κολυδά

Για ένα πιο «οργανωμένο» κύμα κακοκαιρίας μέσα στις επόμενες μέρες μας προετοιμάζουν οι μετεωρολόγοι.

Με ανάρτησή του στο X ο Θοδωρής Κολυδάς μιλά για τοπικά φαινόμενα κυρίως στα βορειοδυτικά την Πέμπτη και την Παρασκευή και συνεχίζει, αναφέροντας: «Περισσότερα φαινόμενα το Σάββατο στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια, πιθανόν τοπικά έντονα στα ΒΔ. Οι ΒΔ άνεμοι εξασθενούν από την Τρίτη άνεμοι και γυρίζουν σε νοτιάδες από την Τετάρτη με κανονικές θερμοκρασίες για την εποχή».

«Δυστυχώς η νέα μας εβδομάδα ξεκινά με δυσάρεστα νέα μιας και οι επικίνδυνες καιρικές συνθήκες που ευνόησαν την ταχύτατη εξάπλωση της πυρκαγιάς στην Κορινθία και για τις οποίες προειδοποιούσαμε εδώ και αρκετές ημέρες, αφήνουν πίσω τους εκτός από τις καταστροφές και νεκρούς. Θα αρχίσουν σιγά σιγά και προς το απόγευμα να υποχωρούν αυτοί οι επικίνδυνοι άνεμοι για να οδηγηθούμε σταδιακά προς το τέλος της εβδομάδας σε ένα νέο κύμα κακοκαιρίας περισσότερα στοιχεία για το οποίο θα δώσουμε τις επόμενες ώρες – ημέρες».

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα αρκετή ηλιοφάνεια, με πρόσκαιρες νεφώσεις στο Αιγαίο και λίγες τοπικές βροχές στην Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 6 με 7 και στο βορειοδυτικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, από το απόγευμα θα εξασθενήσουν λίγο. Η θερμοκρασία σε πτώση σε όλη τη χώρα, στα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 20 με 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τοπικά τους 25 με 26 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγα σύννεφα κυρίως το πρωί. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος ο καιρός. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση μέσα στην ημέρα, η θερμοκρασία έως 22 βαθμούς.

Την Τρίτη και την Τετάρτη προβλέπεται γενικά ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 με 6 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments