Ελλάδα

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Πατέρας 3 παιδιών ο ένας, περίμενε τρίτο παιδί ο άλλος

Τραγωδία στο Ξυλόκαστρο: Πατέρας 3 παιδιών ο ένας, περίμενε τρίτο παιδί ο άλλος

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. 2η ΗΜΕΡΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ / EUROKINISSI)

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τους δύο άντρες που έχασαν τη ζωή τους

Συγκλονίζουν τα νέα στοιχεία για τους δύο άντρες που έχασαν τη ζωή τους στη φωτιά στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας.

Μιλώντας στο Action24 ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Τάσος Γκιολής, αφού ξεκαθάρισε ότι τα δύο θύματα ηλικίας 35 και 40 ετών, δεν ήταν εθελοντές πυροσβέστες, ενημέρωσε ότι ήταν οικογενειάρχες. Ο ένας ήταν πατέρας τριών παιδιών, ενώ ο άλλος είχε δύο παιδιά και με την σύζυγό του περίμεναν το τρίτο σε λίγους μήνες. Ο κ. Γκιολής έκανε λόγο για «δύο εκλεκτούς συμπολίτες, ξεχωριστά παιδιά».

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου για τους θανάτους στο Ξυλόκαστρο: Τραγικό γεγονός

Στην εκπομπή μίλησε και δημοσιογράφος του korinthostv. Όπως μετέδωσε, η τραγωδία εκτυλίχθηκε όταν οι δύο άντρες πήγαν να βοηθήσουν κατοίκους της περιοχής και δικούς τους ανθρώπους. «Πήγαν με μηχανές, δεν επέστρεψαν και οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν κάποια στιγμή την Πυροσβεστική». Σήμερα τελικά, οι σοροί τους βρέθηκαν σε σημείο παράλληλα με τον δρόμο.

Σε παρέμβασή του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός έκανε λόγο για «τραγικό γεγονός». «Εύχομαι να μην υπάρξουν άλλα και όλοι να ακολουθούν τις οδηγίες της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας», σημείωσε. Έκανε λόγο για καλύτερη εικόνα της πυρκαγιάς σήμερα, και ενημέρωσε ότι υπάρχουν ζημιές σε σπίτια χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αδελφή θύματος: Μιλάμε για ξεκλήρισμα

Η αδελφή ενός από τα δυο θύματα, μίλησε, εμφανώς συντετριμμένη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ για την τραγωδία: «Αυτό που συνέβη δεν αντέχεται, γιατί εδώ μιλάμε για ξεκλήρισμα, τι να σας πω, δεν φεύγεις και αφήνεις πίσω σου τρία μωρά παιδιά».

Σχετικά με το πώς έγινε το περιστατικό η αδελφή του ενός θύματος, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Η φωτιά τους περικύκλωσε, το πυροσβεστικό όχημα έφυγε μαζί με δυο άλλα άτομα που βρίσκονταν στο σημείο, τον πρόεδρο και ένα άλλο παιδί εδώ από το χωριό. Τους είπανε, από ότι μας μετέφεραν, να φύγουν από το σημείο, όμως αυτοί είπαν όχι θα μείνουν. Ήταν με δυο μηχανάκια και προσπάθησαν να προσεγγίσουν το σημείο, και μετά έμειναν με ένα και αυτό κάηκε».

Σχετικά με τη φωτιά ανέφερε ότι δεν υπάρχουν υποδομές και σωστός συντονισμός και ότι επικοινώνησε με υψηλά ιστάμενα πρόσωπα ώστε να βοηθήσουν στην φωτιά που έκαιγε το χωριό, αλλά δεν ανταποκρίθηκε κανείς. «Χάθηκαν δυο άνθρωποι, δεν χάθηκαν δυο ζώα, η γυναίκα του άλλου θύματος θα γεννήσει σε 20 ημέρες. Δεν ήταν επαρκής η κινητοποίηση που έγινε. Από τις 9μιση με 10 το βράδυ ήταν αγνοούμενοι», επισήμανε η αδελφή του ενός από τα θύματα και συνέχισε: «Από τις 9μιση που αγνοούνταν μέχρι τις 5 το πρωί δεν είχαν έρθει καν για να τους αναζητήσουν οι Αρχές».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments