Διεθνή

Ισραήλ: Σχέδιο για επιχείρηση περιορισμένης διάρκειας στον Λίβανο

Ισραήλ: Σχέδιο για επιχείρηση περιορισμένης διάρκειας στον Λίβανο

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εξαπολύουν επιδρομές συλλογής πληροφοριών

Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ ότι σχεδιάζει μια περιορισμένης κλίμακας χερσαία επιχείρηση στον Λίβανο που μπορεί να ξεκινήσει άμεσα, δήλωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος στη Washinghton Post.

Η σχεδιαζόμενη επιχείρηση του Ισραήλ θα είναι μικρότερης κλίμακας από τον τελευταίο πόλεμο του Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ το 2006, τόνισε.

Η επιχείρηση θα επικεντρωθεί στην εκκαθάριση στρατιωτικών υποδομών κατά μήκος των συνόρων για την εξάλειψη της απειλής για τις ισραηλινές παραμεθόριες κοινότητες, είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Από το απόγευμα του Σαββάτου υπάρχει έντονη κινητοποίηση του Ισραηλινού στρατού στα σύνορα με το Λίβανο, ενώ νωρίτερα σήμερα, ειδικές μονάδες του Ισραήλ προχώρησαν σε αναγνωριστικές αποστολές και στοχευμένες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο για τη συλλογή πληροφοριών, κατά τις οποίες εντοπίστηκαν τούνελ της Χεζμπολάχ κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ.

Αμερικανοί αξιωματούχοι, μιλώντας προηγουμένως στο ABC News, είχαν κάνει λόγο για «συνοριακές μετακινήσεις» στον Λίβανο. Οι επιχειρήσεις των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων θα μπορούσαν να προετοιμάζουν το έδαφος για μια μεγάλη χερσαία επίθεση στον Λίβανο.

Ο Αμίρ Αβίβι, πρώην υψηλόβαθμος Ισραηλινός στρατιωτικός, είπε στη Wall Street Journal ότι επίκειται χερσαία επίθεση και ότι οι επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να θεωρηθούν ως προετοιμασία της εισβολής, όπως είχε γίνει και στη Λωρίδα της Γάζας.

Μέση Ανατολή: Ο Γκάλαντ άφησε να εννοηθεί ότι το Ισραήλ σκοπεύει να πραγματοποιήσει χερσαία εισβολή στον Λίβανο Νωρίτερα, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ιωάβ Γκάλαντ, υπαινίχθηκε επίσης ότι επίκεται η χερσαία εισβολή στον Λίβανο, λέγοντας στους στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της χώρας ότι «θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνατότητές μας, υμών περιλαμβανομένων», με στόχο την «επιστροφή στα σπίτια τους των περίπου 60.000 Ισραηλινών που εγκατέλειψαν τις εστίες τους στο βόρειο Ισραήλ εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων επιθέσεων της Χεζμπολάχ με ρουκέτες από τον Λίβανο».

Η επικείμενη, όπως φαίνεται, ισραηλινή εισβολή στον Λίβανο θα είναι η τέταρτη σε διάστημα 50 χρόνων.

Μέση Ανατολή: Οι ισραηλινές ειδικές δυνάμεις εξαπολύουν επιδρομές συλλογής πληροφοριών στο Λίβανο Στο μεταξύ, οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ πραγματοποιούν επιδρομές συλλογής πληροφοριών στο Λίβανο ενόψει της αναμενόμενης χερσαίας εισβολής τις επόμενες ημέρες.

Οι επιδρομές, οι οποίες εκτυλίσσονται εδώ και αρκετούς μήνες, περιλαμβάνουν τη στόχευση των σηράγγων της Χεζμπολάχ στα νότια σύνορα εν μέσω της προετοιμασίας για μια ευρύτερη χερσαία εισβολή, δήλωσαν πηγές στη Wall Street Journal.

“Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν κάνει πολλές προετοιμασίες για μια χερσαία εισβολή”, δήλωσε στη WSJ ο Αμίρ Αβίβι, πρώην ανώτερος ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος που εξακολουθεί να λαμβάνει ενημερώσεις. “Συνολικά, αυτό περιλαμβάνει πάντα ειδικές επιχειρήσεις. Είναι μέρος της διαδικασίας”.

Όλο αυτό λαμβάνει χώρα την ώρα που ισραηλινά τανκς εθεάθησαν κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Νετανιάχου στους πολίτες του Ιράν: Η χώρα σας θα ελευθερωθεί νωρίτερα απ’ όσο νομίζετε Την απελευθέρωση του Ιράν από το καθεστώς της Τεχεράνης, υποσχέθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου σε μήνυμά του που απεύθυνε προς του πολίτες του Ιράν.

Ειδικότερα ανέφερε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στο μήνυμά του ότι «το καθεστώς της Τεχεράνης δεν ενδιαφέρεται γι’ αυτούς, τους σέρνει προς την άβυσσο» και «χρηματοδοτεί μόνο την τρομοκρατία και τα πυρηνικά όπλα».

«Όταν το Ιράν θα είναι επιτέλους ελεύθερο – και αυτή η στιγμή θα έρθει πολύ νωρίτερα απ’ ό,τι νομίζει ο κόσμος – όλα θα είναι διαφορετικά. Οι δύο αρχαίοι λαοί μας, ο εβραϊκός λαός και ο περσικός λαός, θα έχουν επιτέλους ειρήνη» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο Νετανιάχου πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει τόπος στον οποίο το κράτος του Ισραήλ δεν θα πάει για να προστατεύσει τους πολίτες του, προσθέτοντας ότι κάθε μέρα εξαλείφονται οι δωσίλογοι του ιρανικού καθεστώτος. «Ρωτήστε τον Μοχάμεντ Ντέιφ. Ρωτήστε τον Νασράλα», είπε ο Νετανιάχου. «Φανταστείτε το θα συνέβαινε αν όλα τα χρήματα που επενδύει το καθεστώς σε πολέμους και πυρηνικά όπλα, επενδύονταν στην εκπαίδευση των παιδιών σας, στην υγεία σας και στις υποδομές σας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments