Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Η τρομοκρατία της αριστεράς στα Πανεπιστήμια δεν θα περάσει

Άδωνις Γεωργιάδης: Η τρομοκρατία της αριστεράς στα Πανεπιστήμια δεν θα περάσει

Πηγή Φωτογραφίας: [370796] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ/EUROKINISSI)

Γραφικές οι αντιδράσεις των Συριζαίων έξω από το Βυζαντινό Μουσείο

Την κάθετη αντίδρασή του στις πρακτικές της άκρας αριστεράς στους πανεπιστημιακούς χώρους εκφράζει, σε σημερινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας σε ερώτημα σχετικά με την πρόσφατη εκδήλωση στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ο υπουργός Υγείας σημείωσε: «Θέλω να απευθύνω θερμά και δημόσια συγχαρητήρια στον πρύτανη του ΕΜΠ. Η φράση του πρύτανη ότι το Πολυτεχνείο δεν ανήκει σε μπάχαλους, πρέπει να γίνει σύνθημα. Η τρομοκρατία της άκρας αριστεράς στα πανεπιστήμια δεν θα περάσει. Το πολυτεχνείο διοργάνωσε τη «Βραδιά του ερευνητή». Η αντίδραση της αριστεράς ήταν ακραία. Η συμπεριφορά της άκρας αριστεράς ήταν τραμπούκικη και είχε ως στόχο να ακυρώσει την εκδήλωση. Ευτυχώς, υπήρξε έγκαιρη αντίδραση του πρύτανη και η αποφασιστική παρέμβαση της αστυνομίας».

Μιλώντας, σε ένα δεύτερο χρόνο, για τη διαδήλωση έξω από το Βυζαντινό Μουσείο, ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε πως «πρέπει να γίνει σαφές ότι με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ επιτρέπεται η επινοικίαση του Βυζαντινού Μουσείου ή, για να είμαι ακριβέστερος, επιτρέπεται η επινοικίαση του κήπου στο Βρετανικό Μουσείο. Τι συνέβη και θορυβήθηκαν οι Συριζαίοι; Οι της τέως βασιλικής οικογένειας το πλήρωσαν και το επενοικίασαν. Δεν κινδυνεύει το δημοκρατικό πολίτευμα. Οι αντιδράσεις των Συριζαίων στο Βρετανικό Μουσείο ήταν γραφικές».

Τοποθετούμενος για τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών στην Αυστρία, ο υπουργός Υγείας είπε πως «η Ευρώπη κάνει στροφή προς τα δεξιά, όλη η Ευρώπη στρέφεται δεξιά. Και πρέπει να πούμε πως στην Αυστρία δεν κυριάρχησε μόνο το μεταναστευτικό, όπως συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κυριάρχησε η αντίδραση στα μέτρα καραντίνας και κοινωνικής απόστασης απέναντι στον covid. Επίσης, στην κεντρική Ευρώπη υπάρχει μια έντονη δυσαρέσκεια για την ενεργειακή κρίση και τον πληθωρισμό που προκαλεί ο πόλεμος της Ρωσίας εναντίον της Ουκρανίας. Στην κεντρική Ευρώπη, οι κάτοικοι έχουν μεγαλώσει με πολύ φθηνή ενέργεια. Ο πόλεμος στην Ουκρανία εκτόξευσε τις τιμές στην ενέργεια και αυτό έχει αλλάξει τη ζωή τους».

Αναφορικά με τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο Ά. Γεωργιάδης υπογράμμισε: «Παρακολουθώ τις αντιδράσεις για το θάνατο του Νασράλα. Το Ισραήλ διεξάγει τον πόλεμο της Δύσης στην περιοχή. Η Χεζπολάχ είναι μια κατοχική δύναμη. Κινείται και με χρήματα του Ιράν. Ο Νασράλα ήταν θρησκευτικός ηγέτης. Όλη η στάση της Αριστεράς είναι παράλογη. Ο Νασράλα ήταν θρησκευτικός παράγοντας, αλλά η Αριστερά είναι άθεη. Τι είναι αυτό που κάνει την αριστερά να υπερασπιστεί ακραίες οργανώσεις, που έχουν ως σκοπό την εξάλειψη ενός έθνους, του Ισραήλ; Είναι αυτό αριστερό;

Μιλώντας, τέλος, για τη φημολογούμενη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε: «Έδωσα μια συνέντευξη στον Βασίλη Σκουρή για τα Δικαιολογητικά και κάπως παρεξηγήθηκε. Αυτό που διαχρονικά λέω και που διαχρονικά τηρώ την ίδια στάση είναι ότι χρειάζονται ισχυρές κυβερνήσεις. Η πολιτική σταθερότητα είναι αναγκαία προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη. Έχω υπάρξει υπουργός σε μονοκομματική και σε κυβέρνηση συνεργασίας. Ήταν η μέρα με τη νύχτα. Η διαδικασία λήψης απόφασης είναι σαφώς πιο γρήγορη σε μονοκομματική κυβέρνηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments