Πολιτική

Γέφυρες Κασσελάκη προς τον Τσίπρα

Γέφυρες Κασσελάκη προς τον Τσίπρα

Πηγή Φωτογραφίας: [363769] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Απομάκρυνση από την ατζέντα της εχθροπάθειας

Οι πρωτοφανείς αντιπαραθέσεις που έχουν προκύψει πρόσφατα μεταξύ της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και του στρατοπέδου του πρώην προέδρου του, έχουν επιβαρύνει το κλίμα εντός του κόμματος. Οι συνέπειες αυτού του νέου κύκλου τοξικότητας έχουν κυρίως επιπτώσεις για τον έκπτωτο Στέφανο Κασσελάκη.

Οι δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευθεί του προσφέρουν ένα μικρό προβάδισμα, με τον Σωκράτη Φάμελλο να τον ακολουθεί στενά και τον Παύλο Πολάκη να αποσπά σημαντική υποστήριξη στην κούρσα διαδοχής.

Η δυσαρέσκεια έχει ενταθεί από τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσπαθήσει να ανατρέψει την απόφαση έκπτωσής του από την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέσω δικαστικών διαδικασιών είτε στο επερχόμενο συνέδριο. Επιπλέον, προκάλεσε πολλές αρνητικές αντιδράσεις λόγω της (φανερά απροετοίμαστης) επίσκεψής του στην Άρτα την ημέρα της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, με αρκετούς στην Κουμουνδούρου να κάνουν λόγο για «ευτελείς συμπεριφορές».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί με το άρθρο του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα Documento. Στο κείμενό του απουσίαζαν οι γνωστές προκλητικές εκφράσεις όπως «πραξικόπημα», «κουκούλες», «διαπλεκόμενοι» και «υπονομευτές», τις οποίες συχνά χρησιμοποιεί ο ίδιος και οι υποστηρικτές του. Επιπλέον, απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσφύγει νομικά κατά του ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να πληγώσει «τον λαβωμένο κόσμο του». Επίσης, απέρριψε την ιδέα να ιδρύσει δικό του πολιτικό φορέα, αποσπώντας βουλευτές από την αξιωματική αντιπολίτευση που τον υποστηρίζουν.

Ωστόσο, το άρθρο του περιλάμβανε και δύο ακόμη ενδιαφέρουσες πτυχές. Καταρχάς, προσπάθησε να εκφράσει την πολιτική του άποψη σχετικά με την κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι το κόμμα βρίσκεται σε «παρακμή», αλλά δεν έχει φτάσει στο τέλος του. Ο ίδιος, πάντως, δεν θεωρεί ότι φέρει ευθύνη για την πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που καθιστά το κείμενο να φαίνεται σαν να έχει γραφτεί πριν από ένα χρόνο, πριν από την εκλογή του.

Από την άλλη πλευρά, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρεται στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά όχι για να τον χαρακτηρίσει ως «υπονομευτή», όπως είχε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν. Αυτή τη φορά φαίνεται να επιδιώκει μια επαναπροσέγγιση, συνδέοντας μάλιστα τα εμπόδια που συνάντησε τον τελευταίο χρόνο με τις προκλήσεις που είχε ο προκάτοχός του. «Είμαι πλέον σίγουρος για τις εσωτερικές αντιστάσεις που αντιμετώπισε ο Αλέξης Τσίπρας την περίοδο 2019-2023. Γιατί και εγώ βίωσα παρόμοιες αντιστάσεις κατά τη διάρκεια των 11 μηνών της δικής μου προσπάθειας για αλλαγές», δήλωσε.

Το σύνολο του κειμένου του αποπνέει την αίσθηση ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σκοπεύει να διεκδικήσει την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές, αν και δεν έχει κάνει κάποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά. Οι πληροφορίες σχετικά με το πότε θα προχωρήσει σε σχετικές ενέργειες είναι αντιφατικές. Ορισμένοι αναφέρουν ότι θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του την Τετάρτη, ενώ άλλοι υποστηρίζουν ότι θα περιμένει να «διαβάσει» όλα τα δεδομένα μέχρι τις 19 Οκτωβρίου, όταν και θα διεξαχθούν οι εκλογές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments