Πολιτική

Μητσοτάκης: Ζητήματα κυριαρχίας δεν μπαίνουν στο ζύγι

Μητσοτάκης: Ζητήματα κυριαρχίας δεν μπαίνουν στο ζύγι

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ" ΤΟΥ ΣΚΑΪ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

«Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιρειών, οργανισμών και τραπεζών για την Ελλάδα»

Στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου, προχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με την καθιερωμένη πλέον κυριακάτικη ανάρτησή του στο facebook.

Για το ταξίδι του στις ΗΠΑ και τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι «Το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα»

«Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων» προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης και τονίζει ότι υπήρξε συμφωνία «για στενότερη συνεργασία στο μεταναστευτικό και για νέα συνάντηση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στις αρχές του 2025».

Αναλυτικότερα, ο πρωθυπουργός σημείωσε σχετικά: “Κλείνω το κεφάλαιο ΗΠΑ με τη συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο Ερντογάν, την 6η μέσα σε ένα χρόνο. Ξαναλέω, το γεγονός ότι συζητάμε δεν σημαίνει και ότι συμφωνούμε σε όλα. Η Ελλάδα δεν μπαίνει καν στη διαδικασία συζήτησης περί αναγνώρισης ψευδοκράτους ούτε προφανώς βάζουμε «στο ζύγι» ζητήματα κυριαρχίας και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Συμφωνήσαμε για στενότερη συνεργασία στο μεταναστευτικό και για νέα συνάντηση του ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας στις αρχές του 2025”.

Ακόμη: “Κρατώ το μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών επενδυτών, εταιριών, οργανισμών και τραπεζών για την Ελλάδα, μετά και την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Τους κάλεσα να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που υπάρχουν σε μια χώρα σαν τη δική μας με πολιτική σταθερότητα, με ευρύ μεταρρυθμιστικό σχέδιο, δυναμική ανάπτυξη με δημοσιονομική υπευθυνότητα και ταχεία απορρόφηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Εξαιτίας και όλων αυτών των χαρακτηριστικών, είδαμε το αδιανόητο μέχρι πριν από λίγα χρόνια, το ελληνικό 5ετές ομόλογο να διαπραγματεύεται στις αγορές με χαμηλότερο επιτόκιο από το αντίστοιχο της Γαλλίας- 2,44% το ελληνικό, 2,50% το γαλλικό, ενώ έχουμε μειώσει θεαματικά τη διαφορά απόδοσης με το γερμανικό 10ετές”.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments