Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Προς νέα εσωκομματική σύγκρουση στην Κ.Ε.

ΣΥΡΙΖΑ: Προς νέα εσωκομματική σύγκρουση στην Κ.Ε.

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΒΟΥΛΗ ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Οι κινήσεις Πολάκη και Φάμελλου ενόψει της συνεδρίασης

Με ένα κοινό χαρακτηριστικό, πορεύονται στο δρόμο προς την εσωκομματική κάλπη ανάδειξης προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, οι 3 βασικοί, έως τώρα τουλάχιστον, πρωταγωνιστές.

O Παύλος Πολάκης ο οποίος έχει ήδη καταθέσει υποψηφιότητα με τα αναγκαία συνοδευτικά έγγραφα, ο Σωκράτης Φάμελλος ο οποίος την έχει ανακοινώσει και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος όλα δείχνουν ότι δεν θα αργήσει να το κάνει.

Και αυτό το χαρακτηριστικό, δεν είναι άλλο από την προσπάθεια και των τριών να ξεφύγουν από το «εσωκομματικό κάδρο», προσδίδοντας στις κινήσεις τους ευρύτερο πολιτικό και αντιπολιτευτικό προς την κυβέρνηση, περιεχόμενο.

Πολάκης: «Δεν έχει σημασία μόνο ποιος θα βγει αλλά και με ποιο αριθμό ψήφων θα βγει» Στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Χανιά, ο Παύλος Πολάκης έδωσε τα πρώτα δείγματα γραφής ως υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσιάζοντας το σχέδιό του για το κόμμα και τη χώρα. Κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες σε μαζική προσέλευση στην εσωκομματική κάλπη, καθώς όπως είπε «δεν έχει σημασία μόνο ποιος θα βγει αλλά και με ποιο αριθμό ψήφων θα βγει», ενώ η κατά πολλούς «φωτογραφική» αιχμή του για τον Στέφανο Κασσελάκη δείχνει ότι ο Χανιώτης βουλευτής, αφενός δεν ξεχνά, αφετέρου επιδιώκει να αλιεύσει μεγάλο μέρος των ψήφων του από την ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων την οποία έχει ως στόχο και ο τέως πρόεδρος..

«Κουράστηκα να κουβαλώ νερό σε ανθρώπους που αποδείχτηκαν πιο μέτριοι από μένα. Και είπα να βγω μπροστά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης ο οποίος ανέπτυξε σχέδιο για τη χώρα που εδράζεται σε έξι πυλώνες:

Σταδιακή Κατάργηση μέρους των Μνημονιακών Νόμων και μέρους των νόμων της κυβέρνησης Μητσοτάκη Δικαιοσύνη/Διαφάνεια Κράτος/Τοπική Αυτοδιοίκηση Κοινωνικό Κράτος Νέο παραγωγικό μοντέλο Εξωτερική Πολιτική Φάμελλος: Ψηλά ο πήχης για τον αριθμό υπογραφών στην υποψηφιότητά του Στρατηγική με έμφαση στην αντιπολιτευτική τακτική και εκτός εσωκομματικού πεδίου επιλέγει και ο Σωκράτης Φάμελλος. Το μεσημέρι συναντά τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό, εν μέσω κινητοποιήσεων των δικηγόρων για το νέο δικαστικό χάρτη. Στην ομιλία του στην ΚΕ του Σαββάτου αναμένεται να αναπτύξει το δικό του σχέδιο για την παράταξη.

Εν τω μεταξύ όπως διαμηνύουν από το περιβάλλον του, έχοντας κλειδώσει και τη στήριξη των «87», έχει βάλει πολύ ψηλά τον πήχυ σε σχέση με τον αριθμό υπογραφών που θα συνοδεύουν την υποψηφιότητά του, ώστε να είναι πολύ περισσότερες από τις τριάντα που απαιτούνται. Είναι σαφές ότι ο πρώην επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος επιδιώκει να κερδίσει όσο περισσότερο «επικοινωνιακό αέρα» μπορεί με αυτή την κίνηση.

Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Κασσελάκης Από τα μέσα ως τα τέλη της εβδομάδας, είναι πολύ πιθανό να ανακοινώσει υποψηφιότητα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο άρθρο του στο Documentο, επί της ουσίας την προαναγγέλλει, ενώ με τις αναφορές του εμφανίζεται να υπερασπίζεται το έργο της κυβέρνησης Τσίπρα και να διαβεβαιώνει πως δεν θα προσφύγει στα δικαστήρια για την υπόθεση της έκπτωσή του:

“«Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου». Δεν είναι δικό μου σύνθημα. Το βρήκα ως παρακαταθήκη. Ένα σύνθημα που όμως δεν έγινε ποτέ πράξη. Ήρθε η ώρα”, αναφέρει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Με καταληκτική ημερομηνία για όλες τις υποψηφιότητες την 24η Οκτωβρίου, βασικές παράμετροι που θα μπορούσαν να επηρεάσουν ως προς τον χρόνο κατάθεσης, είναι:

η εκτίμηση προσώπων που βρίσκονται κοντά του ότι έως τώρα, περισσότερο κερδίζει παρά χάνει από επιθέσεις που δέχεται. όσο μικρότερο χρονικό διάστημα «εκτεθεί» το «πόθεν έσχες» σε αντίπαλα βλέμματα και αρνητικές διαρροές, τόσο το καλύτερο για εκείνον. θεωρείται σχεδόν «κλειδωμένο» ότι στο έκτακτο συνέδριο, υποστηρικτές του τέως προέδρου, ούτως ή άλλως θα προσβάλλουν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής με την οποία εξέπεσε του προεδρικού αξιώματος. Η στάση του Ν. Παππά Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί, παρά τα εσωκομματικά βάρη, να επανέλθει σε τροχιά ισχυρών κοινοβουλευτικών πρωτοβουλιών, με τροπολογίες που θα μπορούσαν «να στριμώξουν» την κυβέρνηση, όπως αυτή για τα κόκκινα δάνεια. Το μήνυμα που επιδιώκει να στείλει ο επικεφαλής της Κ.Ο., Ν. Παππάς είναι ότι το κόμμα πρέπει να τρέξει πιο γρήγορα στα κοινοβουλευτικά καθήκοντά του και να μην αφεθούν σε δεύτερη μοίρα λόγω των εσωκομματικών εξελίξεων. Ο ίδιος έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος στην εκλογική διαδικασία, σε κάθε ευκαιρία δε, δηλώνει σε συνομιλητές του, ότι στην εσωκομματική διαδικασία θα τηρήσει θεσμική ουδετερότητα και δεν πρόκειται να εκδηλωθεί υπέρ κάποιου υποψηφίου.

Νέο κρας τεστ στην ΚΕ: Κασσελίστας εναντίον όλων Νέα εστία σοβαρής εσωκομματικής σύγκρουσης αναμένεται να δημιουργηθεί στην ΚΕ της 5ης Οκτωβρίου στην οποία και “θα κλειδώσουν” τα προσυνεδριακά κείμενα. Θεωρείται περίπου δεδομένο ότι θα επανέλθει από την πλευρά των “87”, η πρόταση για τροπολογία περί αποσύνδεσης των ημερομηνιών εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής, ως εκ τούτου είναι περισσότερο από βέβαιο ότι θα υπάρξει νέα εστία αντιπαράθεσης με την πλευρά των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη που είναι σφόδρα αντίθετοι στο ενδεχόμενο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments