Ελλάδα

Εντοπισμός 57 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Τήλο

Εντοπισμός 57 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Τήλο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Εντοπισμός 57 αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους στην Τήλο

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε

Τις βραδινές ώρες την 29.09.2024, ενημερώθηκε ο Λιμενικός Σταθμός Τήλου από το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για πιθανή ύπαρξη αλλοδαπών στην ευρύτερη περιοχή Λιβαδιών Μεγάλου Χωριού Τήλου, κατόπιν ειδοποίησης μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού κλήσης έκτακτης ανάγκης «112». Αμέσως στελέχη της Λιμενικής Αρχής ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς και εντόπισαν στην ανωτέρω περιοχή συνολικά εξήντα αλλοδαπούς (27 άνδρες, 12 γυναίκες και 21 ανήλικοι). Οι αλλοδαποί δήλωσαν πως αποβιβάστηκαν στην παραλία «ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ» από ένα ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος με δύο (02) χειριστές, οι οποίοι διέφυγαν προς τα τουρκικά παράλια. Στη συνέχεια, ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ένα ύποπτο Ι/Φ με δύο (02) αλλοδαπούς χειριστές, ηλικίας 30 και 33 ετών και το οδήγησε στο λιμάνι Λιβαδιών της Τήλου. Από το Λιμενικό Σταθμό Τήλου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθησαν ο 30χρονος και ο 33χρονος, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από τους υπόλοιπους αλλοδαπούς ως οι διακινητές τους.

Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από ένα περιπολικό σκάφος (Π.Λ.Σ.) του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε ιστιοφόρο (Ι/Φ) σκάφος, στη θαλάσσια περιοχή «Λαδικό» Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι τα στοιχεία που αναγράφονταν στην πρύμνη του δεν συμφωνούσαν με τα στοιχεία που παρουσίαζε η συσκευή AIS.

Στη συνέχεια, έγιναν προσπάθειες ακινητοποίησης από το Π.Λ.Σ. με τη χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων καθώς και μέσω ασυρμάτου VHF, στα οποία ο χειριστής του Ι/Φ δεν συμμορφώθηκε, ενώ διενήργησε επικίνδυνους ελιγμούς. Ακολούθησε καταδίωξη του Ι/Φ από το Π.Λ.Σ. με αποτέλεσμα την ακινητοποίησή του. Το Ι/Φ μεταφέρθηκε στο νέο καρνάγιο Ρόδου και κατασχέθηκε ως μέσο διακίνησης. Παράλληλα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου διενήργησαν έρευνες από ξηράς, όπου εντόπισαν συνολικά πενήντα επτά (57) αλλοδαπούς (14 άνδρες, 17 γυναίκες και 26 ανήλικοι).

Οι αλλοδαποί αναγνώρισαν τον 40χρονο αλλοδαπό χειριστή του Ι/Φ σκάφους ως τον διακινητή τους, που τους μετέφερε από την Τουρκία στην Ελλάδα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο 40χρονος αλλοδαπός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments