Ελλάδα

Φωτιά στην Κορινθία: Στάχτη 50.000 στρέμματα γης- Μαρτυρικός ο θάνατος δύο θυμάτων

Φωτιά στην Κορινθία: Στάχτη 50.000 στρέμματα γης- Μαρτυρικός ο θάνατος δύο θυμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: [372215] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ισχυρές παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστικήοι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες σε όλη την περίμετρο της πυρκαγιάς, κυρίως προς Ευρωστίνα.

Ισχυρές παραμένουν οι επίγειες δυνάμεις υπό τον φόβο των αναζωπυρώσεων. Συγκεκριμένα στο πεδίο επιχειρούν 406 πυροσβέστες με 16 ομάδες δασοκομάντος και 123 οχήματα, εθελοντές και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμυνας, αλλά και δυνάμεις της Δασικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας. Από αέρος συνδράμουν 21 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 8 αεροσκάφη και 13 ελικόπτερα.

Νωρίς το πρωί αναζωπύρωση σημειώθηκε κοντά στην περιοχή των Σοφιανών. Για τον λόγο αυτόν εστάλη μήνυμα μέσω του «112» προς τους κατοίκους, προκειμένου να εκκενώσουν τον οικισμό και να κατευθυνθούν προς Ρέθι Ξυλοκάστρου.

Λίγο μετά τις 8.00 το πρωί αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς έως το Δερβένι, ο οποίος είχε κλείσει από αργά το βράδυ της Δευτέρας λόγω της φωτιάς. Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με πληφορορίες, η πυρκαγιά που ξεκίνησε από τα Ροζενά έχει κάψει περί τα 50.000 στρέμματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν χθες και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της Αττικής. Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές δίνουν μάχη για να μη φθάσει η φωτιά στα σπίτια. Οι Βρυσούλες, η Αμφιθέα και η Ρίζα είναι τρία χωριά τα οποία βρίσκονται αμέσως μετά τη δύσβατη περιοχή όπου κατακαίει η φωτιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments