Ελλάδα

Γιαγιά γέννησε το εγγονάκι της στην Κρήτη: «30 χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή» [pics]

Γιαγιά γέννησε το εγγονάκι της στην Κρήτη: «30 χρόνια περίμενα αυτή τη στιγμή» [pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Σε μία σπάνια περίπτωση παγκοσμίως, μία 55χρονη γυναίκα γέννησε το παιδί της κόρης της, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Το μωρό γεννήθηκε 3.500 «παίδαρος, στρουμπουλός, αφράτος» και «σχεδόν τελειόμηνος».

Σε μία σπάνια περίπτωση παγκοσμίως, μία 55χρονη γυναίκα γέννησε το παιδί της κόρης της, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Την είδηση έκανε γνωστή ο γυναικολόγος Αλέξανδρος Ζερβάκης. Σύμφωνα με τον ίδιο, η 55χρονη κυοφόρησε το μωρό της κόρης της που πάσχει από το σπάνιο σύνδρομο Mayer Rokitansky Kuster Hauser (MRKH).

Σύμφωνα με τον γιατρό, στο συγκεκριμένο σύνδρομο υπάρχει αγενεσία μήτρας αλλά ωοθήκες που παράγουν ωάρια ενώ στην Ελλάδα τα περιστατικά υπολογίζονται σε δύο με τρία τον χρόνο.

Η κόρη ζει στην Αθήνα ενώ η μητέρα στην Κρήτη και «απογοητευμένες και διστακτικές με συνάντησαν μετά από το ταξίδι. Είχαν ήδη προσπαθήσει και δεν τα είχαν καταφέρει και ο χρόνος πίεζε».

Ο γιατρός αναφέρει πως στη συνέχεια κατέστρωσε πλάνο διότι η «γιαγιά παρένθετη χρειαζόταν αρκετές διορθωτικές επεμβάσεις για να είναι ικανή να κυοφορήσει. Έξτρα δυσκολίες: η προϋπάρχουσα υπέρταση, η ηλικία και τα αυστηρά νομικά πλαίσια».

Η διαδικασία διήρκησε δύο χρόνια με «επεμβάσεις, εξετάσεις, επιτροπές για εγκρίσεις από την Εθνική Αρχή Υπογονιμότητας, απογοητεύσεις. Τα γονιμοποιημένα ωάρια απ την κόρη και τον γαμπρό περίμεναν υπομονετικά, μετά που τα φτιάξαμε».

Η πρώτη εμβρυομεταφορά απέτυχε ενώ η δεύτερη, «δύο μήνες πριν λήξει οριστικά η άδεια» ήταν επιτυχής. Η κύηση ήταν υψηλού κινδύνου αλλά «η θέληση υψηλότερη και η υπομονή ιώβεια».

«Θα τα καταφέρουμε γιατρέ σε ιδιωτικό στην επαρχία; – Μια χαρά θα τα καταφέρουμε, αρκεί να είσαι τυπική σε ό,τι λέμε! Ήταν θηλυκός στρατιώτης! Όλα της άψογα. Μέχρι τη μέρα που της είπα πάμε να γεννήσουμε». Το μωρό γεννήθηκε 3.500 «παίδαρος, στρουμπουλός, αφράτος» και «σχεδόν τελειόμηνος».

Η γιαγιά παρένθετη είπε μετά τη γέννα «30 χρόνια περίμενα και φοβόμουν αυτή τη στιγμή».

«Η γυναίκα-ήρωας που έκανε τα πάντα για το παιδί της πρωτίστως και δευτερευόντως για το εγγόνι της!», σχολιάζει ο γιατρός.

Όσο για την αντίδρασή του, «απλά χαμογέλασα, δεν χωρούσα στην ευτυχία».

«Κάθε επιτυχία ή αποτυχία στην ιατρική αποτελεί ομαδική δουλειά, πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συνεργάτες! Κάνατε ευτυχισμένο πολύ κόσμο», καταλήγει στην ανάρτησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments