Γεωπολιτικά

Πρώην πρόεδρος Ιράν: Η Μοσάντ διείσδυσε στις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Πρώην πρόεδρος Ιράν: Η Μοσάντ διείσδυσε στις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, lifo.gr

Ο Αχμαντινετζάντ ήταν πρόεδρος του Ιράν μέχρι το 2013 - «Έκλεψαν ιρανικά πυρηνικά έγγραφα, σκότωσαν Ιρανούς επιστήμονες»

Ο πρώην πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμεντινετζάντ υποστήριξε, σε συνέντευξή του τη Δευτέρα (30/9) στο CNN στην Τουρκία, ότι η Μοσάντ είχε διεισδύσει εκτενώς στις ιρανικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο Αχμαντινετζάντ ισχυρίστηκε ότι ο επικεφαλής της μονάδας, που δημιούργησαν οι υπηρεσίες πληροφοριών του Ιράν για την καταπολέμηση των δραστηριοτήτων της Μοσάντ στη χώρα, ήταν κρυφά πράκτορας της οργάνωσης του Ισραήλ. Επίσης, δήλωσε πως άλλα 20 μέλη αυτής της μονάδας ήταν πράκτορες της Μοσάντ εκτός από αυτό το άτομο.

Υποστήριξε ότι ήταν αυτοί που κατάφεραν να κλέψουν τα ιρανικά πυρηνικά έγγραφα και ήταν επίσης, υπεύθυνοι για τη δολοφονία Ιρανών πυρηνικών επιστημόνων. «Το Ισραήλ οργάνωσε περίπλοκες επιχειρήσεις εντός του Ιράν. Μπορούσαν γρήγορα να λάβουν πληροφορίες. Στο Ιράν, εξακολουθούν να σιωπούν γι’ αυτό. Ο άνθρωπος που ήταν επικεφαλής της μονάδας στο Ιράν εναντίον του Ισραήλ, ήταν ένας Ισραηλινός πράκτορας», ανέφερε ο Αχμαντινετζάντ στη συνέντευξή του στο CNN.

Ο Αχμαντινετζάντ ήταν πρόεδρος του Ιράν μέχρι το 2013. Τον διαδέχθηκε ο Χασάν Ροχανί και ο πρώην επικεφαλής του επιτελείου του, ο πρώην υπουργός Πληροφοριών Αλί Γιουνίσι, είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του το 2022, ότι «η Μοσάντ έχει διεισδύσει σε πολλά κυβερνητικά τμήματα τα τελευταία δέκα χρόνια, σε τέτοιο βαθμό που οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της χώρας θα πρέπει να φοβούνται για τη ζωή τους».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments