Διεθνή

Λίβανος: Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ

Λίβανος: Με τους επίλεκτους της Division 98 η εισβολή του Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Απαντήσαμε με πυροβολικό, έχουν απώλειες, υποστηρίζει η Χεζμπολάχ

Η επίλεκτη μονάδα Division 98 αποτελεί, σύμφωνα με την Jerusalem Post, την αιχμή των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων που από χθες το βράδυ πραγματοποιούν επιχειρήσεις μέσα στο έδαφος του Λιβάνου με στόχο τη διάλυση στρατιωτικών υποδομών της Χεζμπολάχ, σε μια σειρά από χωριά πλησίον της μεθορίου Λιβάνου-Ισραήλ.

Όπως αναφέρει η JP η ομάδα αυτή ήταν υπεύθυνη για τις νίκες των IDF και «το τσάκισμα της ραχοκοκαλιάς της Χαμάς» στη Χαν Γιουνίς «την ισχυρότερη στρατιωτική μονάδα» της τρομοκρατικής οργάνωσης, από τον Δεκέμβριο του 2023 μέχρι και τον Μάρτιο του 2024. Μαζί με την Division 98, στον Λίβανο επιχειρούν η ειδική μονάδα Egoz των ειδικών δυνάμεων, αλεξιπτωτιστές και η 7η ταξιαρχία των τεθωρακισμένων των IDF.

Μιλώντας στα μέλη της Egoz, λίγο πριν την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Λίβανο, ο επικεφαλής της μονάδας τους είπε «έχουμε την μεγάλη τιμή να γράψουμε ιστορία στον βορρά όπως κάναμε στην Γάζα. Σήμερα ξεκινάμε μια πιο σημαντική εισβολή προκειμένου να επιστρέψουν οι κάτοικοι του βόρειου Ισραήλ στα σπίτια τους. Αυτό είναι σημαντικό γιατί δεν έχουμε εισβάλει στον Λίβανο από το 2006».

«Σας εμπιστεύομαι, είμαι υπερήφανος για εσάς και γνωρίζω ότι θα συνεχίσουμε να γράφουμε ιστορία» κατέληξε ο επικεφαλής της Egoz.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments