Διεθνή

Λίβανος: Στα ανατολικά προωθείται ο ισραηλινός στρατός – Πύραυλοι στο κεντρικό Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ

Λίβανος: Στα ανατολικά προωθείται ο ισραηλινός στρατός – Πύραυλοι στο κεντρικό Ισραήλ από τη Χεζμπολάχ

Πηγή Φωτογραφίας: Israeli soldiers walk through rubble, amid the ongoing ground invasion against Palestinian Islamist group Hamas in the northern Gaza Strip, November 8, 2023. REUTERS/Ronen Zvulun

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει η ισραηλινή αντικατασκοπεία στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας (IDF), πρόκειται για περιοχές του Λιβάνου στις οποίες διατηρεί τρομοκρατικές δομές η Χεζμπολάχ

Σε αρκετά χωριά στον ανατολικό Λίβανο προωθούνται οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ σήμερα Τρίτη όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, με την Χεζμπολάχ να συνεχίζει την τακτική εκτόξευσης πυραύλων στο κεντρικό Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει δώσει η ισραηλινή αντικατασκοπεία στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας (IDF), πρόκειται για περιοχές του Λιβάνου στις οποίες διατηρεί τρομοκρατικές δομές η Χεζμπολάχ.

Την προώθηση των δυνάμεων του ισραηλινού πεζικού με αιχμή τους επίλεκτους της ομάδας Division 98, υποστηρίζουν εκτεταμένοι βομβαρδισμοί της ισραηλινής αεροπορίας αλλά και πυρά πυροβολικού.

Στην τελευταία ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος των IDF, Ντανιέλ Χαγκάρι, επέμεινε ότι πρόκειται για «περιορισμένες και στοχευμένες επιδρομές κατά μήκος των βόρειων συνόρων απέναντι στην απειλή της Χεζμποπλάχ. Αυτές οι τοπικά στοχευμένες επιδρομές θα έχουν στόχο προπύργια της Χεζμπολάχ που απειλούν ισραηλινές πόλεις, κιμπούτζ και κοινότητες στα βόρεια σύνορά μας».

Χωριά ως σταθμοί προπαρασκευής

Σύμφωνα με τον Χαγκάρι «η Χεζμπολάχ ετοιμαζόταν να χρησιμοποιήσει τα χωριά αυτά ως σταθμούς προπαρασκευής για μια εισβολή όπως αυτή της 7ης Οκτωβρίου από τη Χαμάς. Σχεδιάζαν να εισβάλουν, να επιτεθούν και να σφάξουν αθώους ανθρώπους. Το σχέδιο της Χεζμπολάχ είχε τίτλο “Κατακτήστε τη Γαλιλαία“».

Ο ίδιος υποστήριξε, τέλος, ότι η επίθεση του Ισραήλ δεν είναι κατά των κατοίκων του Λιβάνου αλλά κατά της Χεζμπολάχ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments