Διεθνή

Ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει «στοχευμένες» χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο

Ο στρατός του Ισραήλ διεξάγει «στοχευμένες» χερσαίες επιχειρήσεις στον νότιο Λίβανο

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τη νύχτα πως έχουν πλέον αρχίσει να διεξάγουν «περιορισμένες», «εντοπισμένες» και «στοχευμένες» χερσαίες επιδρομές

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν τη νύχτα πως έχουν πλέον αρχίσει να διεξάγουν «περιορισμένες», «εντοπισμένες» και «στοχευμένες» χερσαίες επιδρομές σε χωριά του νοτίου Λιβάνου, διαβεβαιώνοντας πως ο στόχος είναι στοιχεία του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολά – αψηφώντας τις διεθνείς εκκλήσεις για αποκλιμάκωση.

Μετά το βαρύ πλήγμα που καταφέρθηκε στη Χεζμπολά την Παρασκευή, όταν δολοφονήθηκε ο ηγέτης της Χασάν Νασράλα σε πολύνεκρο βομβαρδισμό σε νότιο προάστιο της Βηρυτού, ισραηλινοί ηγέτες διεμήνυσαν πως ο πόλεμος απέχει πολύ ακόμη από το να έχει τελειώσει με το κίνημα, που πρόσκειται στο Ιράν, ορκισμένο εχθρό του Ισραήλ.

Βάσει πληροφοριών από το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, περίπου 95 άτομα έχασαν τη ζωή τους μόνο τη Δευτέρα, ανεβάζοντας τους νεκρούς σε αρκετές εκατοντάδες κατά τους πρόσφατους βομβαρδισμούς, κυρίως στη Βηρυτό. Στους νεκρούς από τα πλήγματα του Ισραήλ σε πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης στο υπόγειο κρησφύγετο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο οποίος και φονεύθηκε, θα πρέπει να προστεθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που έμειναν άστεγοι και πλέον περιφέρονται στο Λίβανο, αναζητώντας διέξοδο.

Στην τελευταία εισβολή των Ισραηλινών συμμετέχουν μικρές ομάδες ειδικών δυνάμεων, με από αέρος κάλυψη, καθώς και προγεφύρωμα από το πυροβολικό. Επίσης, ενώ κατά διαστήματα ακούγονται εκρήξεις από τις βολές των αρμάτων μάχης, τα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου διασχίζουν μηχανοκίνητες φάλαγγες, με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, υποστήριξης κ.λπ.

Όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση που το Ισραήλ προς το παρόν ονομάζει «περιορισμένη», μπορεί πολύ εύκολα να αναπτυχθεί σε μια ισοπεδωτική επίθεση στο Λίβανο, για την πλήρη εξουδετέρωση της Χεζμπολάχ. Οι Ισραηλινοί φέρονται απολύτως αποφασισμένοι να εξολοθρεύσουν εντελώς την εχθρική προς αυτούς οργάνωση καθώς πλησιάζει η θλιβερή επέτειος της 7ης Οκτωβρίου και το λουτρό αίματος που προκάλεσε η Χαμάς τότε εισβάλλοντας αιφνιδίως στο Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments