Nέα της αγοράς

Ντόμινο πτωχεύσεων στη Σουηδία – Πάνω από 700 λουκέτα σε εταιρείες τον Σεπτέμβριο

Ντόμινο πτωχεύσεων στη Σουηδία – Πάνω από 700 λουκέτα σε εταιρείες τον Σεπτέμβριο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newmoney.gr

Οι εταιρείες real estate οδηγούν την κούρσα των πτωχεύσεων - Αυξάνεται και η ανεργία

Περισσότερες από 700 σουηδικές εταιρείες πτώχευσαν τον Σεπτέμβριο, με τις εταιρείες ακινήτων να συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών που επλήγησαν περισσότερο, σύμφωνα με τα στοιχεία του οργανισμού αναφοράς πιστώσεων Creditsafe.

Η αύξηση κατά 17% σε σχέση με πέρυσι αποτελεί απότομη στροφή προς το χειρότερο, μετά από ετήσια μείωση 3% τον Αύγουστο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων είχαν έναν ακόμη δύσκολο μήνα, καθώς οι πτωχεύσεις στον τομέα υπερδιπλασιάστηκαν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ αναπτερώνονται οι ελπίδες για οικονομική ανάκαμψη στη Σουηδία, καθώς η κεντρική τράπεζα έχει μειώσει το κόστος δανεισμού, η άνοδος του κλίματος δεν έχει ακόμη μεταφραστεί σε αύξηση της δραστηριότητας. Αυτή η αβεβαιότητα συνεχίζει να ασκεί πίεση στις επιχειρήσεις στη Σουηδία, δήλωσε ο Χένρικ Τζέικομπσον, διευθύνων σύμβουλος της Creditsafe στη Σουηδία.

«Η ανεργία αυξάνεται, πολλές εταιρείες αναγκάζονται να απολύσουν προσωπικό και οι επενδύσεις στον σουηδικό επιχειρηματικό τομέα βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα», δήλωσε. «Αυτό το φθινόπωρο θα είναι δύσκολο για πολλούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Creditsafe, ο αριθμός των εργαζομένων σε εταιρείες που χρεοκόπησαν αυξήθηκε κατά 50% τους πρώτους εννέα μήνες του έτους σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Ωστόσο, δεν είδαν όλοι οι τομείς να αυξάνονται οι πτωχεύσεις τον Σεπτέμβριο, καθώς οι πτωχεύσεις μεταξύ των λιανοπωλητών μειώθηκαν σχεδόν 20%, ενώ οι αριθμοί για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια καθώς και τις κατασκευαστικές εταιρείες μειώθηκαν κατά 10%.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments