Nέα της αγοράς

Qatar Airways: Αγοράζει το 25% της Virgin Australia από την Bain

Qatar Airways: Αγοράζει το 25% της Virgin Australia από την Bain

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newmoney.gr

Με τη συνεργασία αυτή η Virgin θα επιστρέψει επίσης στις διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων

Η Qatar Airways προχωρά στη απόκτηση του 25% της αυστραλιανής Virgin Australia Airlines, εμβαθύνοντας τους δεσμούς μεταξύ των δύο αερομεταφορέων, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης πτήσεων της Virgin προς τη Ντόχα για να τροφοδοτήσει το διεθνές δίκτυο του αερομεταφορέα του Κόλπου.

Το Κατάρ σχεδιάζει να αποκτήσει το μερίδιο από τον ιδιοκτήτη της Virgin Australia, την Bain Capital, ανέφεραν οι εταιρείες σε κοινή τους δήλωση. Οι όροι της συμφωνίας, η οποία υπόκειται στην έγκριση των ρυθμιστικών αρχών, δεν γνωστοποιήθηκαν.

Η κίνηση αυτή θα δώσει στην Qatar Airways καλύτερη πρόσβαση σε μια αγορά όπου η κυβέρνηση της αρνήθηκε πέρυσι περισσότερες πτήσεις – μια κίνηση που η αεροπορική εταιρεία επέκρινε ως άδικη. Η εγχώρια αγορά της Αυστραλίας είναι ιδιαίτερα συγκεντρωμένη, με τον κυρίαρχο παίκτη Qantas Airways να μεταφέρει το 62% των επιβατών τον Μάρτιο, σύμφωνα με τη ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού της χώρας. Η Virgin είχε το 31% της αγοράς, ακολουθούμενη από την Rex, η οποία κατέρρευσε τον Ιούλιο μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να αμφισβητήσει τις μεγάλες εταιρείες στα δρομολόγια της πρωτεύουσας.

Με τη συνεργασία αυτή η Virgin θα επιστρέψει επίσης στις διεθνείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων. Από τα μέσα του 2025, η εταιρεία θα ξεκινήσει πτήσεις από το Μπρίσμπεϊν, τη Μελβούρνη, το Περθ και το Σίδνεϊ προς τη Ντόχα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Virgin χρεοκόπησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας και διασώθηκε το 2020 από την Bain σε μια συμφωνία που εξαφάνισε μεγάλο μέρος των απαιτήσεων των μη εξασφαλισμένων πιστωτών. Η συμμετοχή του Κατάρ χρησιμεύει ως επένδυση σταθμός ενόψει της αναμενόμενης επιστροφής της Virgin ως εισηγμένης εταιρείας. Η Bain ανέβαλε πέρυσι τα σχέδια για μια αρχική δημόσια προσφορά που θα αποτιμούσε την αεροπορική εταιρεία σε περίπου 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας (1,7 δισεκατομμύρια δολάρια).

Το Κατάρ έχει προσθέσει στο δίκτυο των παγκόσμιων συμμετοχών του σε μετοχές. Ο αερομεταφορέας έχει ανακοινώσει αρκετές εξαγορές στην Αφρική, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς μεριδίου 25% της SA Airlink της Νότιας Αφρικής και της επικείμενης αγοράς του 49% της RwandAir της Ρουάντα. Ο αερομεταφορέας με έδρα τη Ντόχα είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της ιδιοκτήτριας της British Airways IAG SA, ενώ κατέχει περίπου το 10% της Cathay Pacific Airways Ltd. με έδρα το Χονγκ Κονγκ και της Latam Airlines Group SA.

Η Virgin Group και η Queensland Investment θα διατηρήσουν τις μετοχές της Virgin Australia, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments