Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Stand up κωμικός ο Κασσελάκης [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: Stand up κωμικός ο Κασσελάκης [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI//Άδωνις Γεωργιάδης: Stand up κωμικός ο Κασσελάκης [vid,pics]

Ο Μητσοτάκης είναι ο μοναδικός πρωθυπουργήσιμος πολιτικός αρχηγός

«Ολόκληρο το πολιτικό φάσμα σε Ελλάδα και Ευρώπη στρέφεται προς τα δεξιά», τονίζει, σε πρωινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος, πιο συγκεκριμένα, στο ζήτημα των ράντζων στο νοσοκομείο Αττικόν και στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «πράγματι, το Αττικόν βγάζει ράντζα στις εφημερίες και αυτό συμβαίνει γιατί έχει πολύ καλή φήμη και μαζεύει κόσμο από όλες τις περιοχές. Όμως, την επόμενη μέρα όλοι βρίσκουν κρεβάτια. Για αυτό το λόγο, μεγαλώνουμε τον χώρο των ΤΕΠ, τον αυξάνουμε από τα 1000 τμ, που είναι σήμερα, σε 5000 τμ. Τα εγκαίνια θα γίνουν μέσα στο 2025. Το μεγάλο μας σχέδιο ως προς την εφημερία είναι το πώς θα μοιράσουμε τον κόσμο. Τα νοσοκομεία που βγάζουν ορισμένα ράντζα στις εφημερίες είναι το Αττικόν, το Γεννηματάς και πιο σπάνια ο Ευαγγελισμός. Δεν υπάρχει σύστημα υγείας χωρίς ράντζα, σε όλο τον κόσμο υπάρχουν ράντζα».

Ερωτηθείς για τη βία ανηλίκων, η οποία βρίσκεται σε έξαρση, ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε πως «στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο έγινε μεγάλη συζήτηση για την έξαρση της βίας ανηλίκων. Είναι ένα πολυπαραγοντικό φαινόμενο. Ένας παράγων είναι το κινητό και τα παιχνίδια βίας. Ένας άλλος παράγων είναι τα πρότυπα βίας. Ακόμη κρίσιμος παράγοντας είναι η κρίση της οικογένειας. Το φαινόμενο είναι εγκάρσιο στο δυτικό κόσμο. Εμείς αυστηροποιούμε το πλαίσιο, κυρίως ως προς τους γονείς. Είναι μια μεγάλη ευθύνη να είσαι γονέας και όλοι οι γονείς πρέπει να το έχουν αυτό υπ’ όψη.

Για παράδειγμα, στη Γλυφάδα, είχαμε το φοβερό περιστατικό με θύμα την κοπέλα. Οι γονείς του μαθητή που προκάλεσε το επεισόδιο, δεν έχουν βγει να καταδικάσουν. Οι γονείς πού είναι σε όλο αυτό; Η φυλάκιση από μόνη της δεν είναι λύση. Η γονεικότητα σε οδηγεί και σε ευθύνες, τις οποίες πρέπει να αναλαμβάνει η οικογένεια, πρέπει να αναλαμβάνουν οι γονείς. Τα παιδιά, ιδίως στην εφηβεία, χρειάζονται και μια στοργή και συνεπάγονται μια αυξημένη ευθύνη. Η κρίση της αξίας της οικογένειας είναι πολύ μεγάλη στο δυτικό κόσμο. Η διάθεση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού δεν είναι τιμωρητική προς τα παιδιά. Στην εφηβεία η προσωπικότητα δεν είναι ακόμα διαμορφωμένη. Άρα, χρειάζεται μια σχετική προσοχή. Επιμένω στο ρόλο των γονέων. Εκεί βρίσκω το κύριο βάρος της ευθύνης. Οι γονείς πρέπει να ζητούν συγγνώμη από τα θύματα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τον νέο κανονισμό λειτουργίας των σχολείων. Το σχολείο μπαίνει σε μια τάξη. Πρέπει να επαναφέρουμε την πειθαρχία στη σχολική ζωή. Η παρουσία του παιδιού στο σχολείο το κοινωνικοποιεί. Το σχολείο δεν είναι μόνο ένας βαθμός στην εξέταση».

Μιλώντας για τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της Opinion, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ πήραν περίπου 20% στις ευρωεκλογές. Δεν είναι μια κακή δημοσκόπηση. Η συσπείρωση είναι ευθέως ανάλογη προς τη συσπείρωση των άλλων κομμάτων. Η διάλυση της αντιπολίτευσης δεν ωφελεί, αλλά βλάπτει την κυβέρνηση. Κάθε δημοσκόπηση πρέπει να τη βλέπουμε εντός του πολιτικού πλαισίου. Και το πολιτικό πλαίσιο καθορίζεται από την κρίση και την έλλειψη συσπείρωσης στα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Η Ευρώπη κάνει δεξιά στροφή. Όλο το πολιτικό φάσμα κινείται προς τα δεξιά Δείτε τι συμβαίνει με το SPD και τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην Αυστρία η ακροδεξιά ήρθε πρώτη, γιατί υπήρχαν συγκεκριμένοι λόγοι. Η ενεργειακή κρίση πλήττει λαϊκές μάζες και στρώματα. Δεν μπορεί να κάνει θαύματα ο Μητσοτάκης».

Αναφορικά με το ντιμπέιτ, επισημάνθηκε ότι «δεν άκουσα κάποια πρόταση για το μέλλον της Ελλάδας. Π. χ. ο Μητσοτάκης θέλει να κάνει την Ελλάδα πιο Ευρώπη, θέλει η Ελλάδα να συγκλίνει ακόμη περισσότερο με την Ευρώπη. Στο ντιμπέιτ δεν ακούστηκε κάποια ανάλογη πρόταση.

Τοποθετούμενος για την περίπτωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως «ο Κασσελάκης είναι φανταστικός. Ο Κασσελάκης είναι stand up comedian. Φαντάζεται κανείς τον Κασσελάκη πρωθυπουργό; Δεν διακωμωδώ, διαπιστώνω. Ή φαντάζετε κανείς τον Πολάκη πρωθυπουργό;

Για μένα το μείζον είναι ότι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί κάποιος άλλος πρωθυπουργήσιμος, πέραν του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εγώ ο δεξιός ο Γεωργιάδης δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου αυτό που συμβαίνει στον ΣΥΡΙΖΑ και την αριστερά. Ο Κασσελάκης έκανε τον πλήρη εξευτελισμό της αριστεράς. Η αριστερά εκπροσωπει τους πιο αδύναμους. Αυτό που βλέπουμε στον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αριστερά. Και ως προς τον κ. Φάμελλο, ο Φάμελλος δεν είναι γελοίος. Είναι ένας σοβαρός άνθρωπος».

Μιλώντας, τέλος, για τα εσωκομματικά της ΝΔ, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε πως «πολύ σωστά ο Μητσοτάκης τηλεφώνησε σε Σαμαρά και Καραμανλή. Το ΠΑΣΟΚ διέγραψε τον Σημίτη. Στον ΣΥΡΙΖΑ βρίζουν τον Τσίπρα. Όμως στη ΝΔ έχουμε την αίσθηση της συνέχειας. Ο Μητσοτάκης είναι συνεχιστής του έργου του Σαμαρά. Στην επικείμενη εορτή θα τιμήσουμε όλους τους προέδρους της ΝΔ και βέβαια, τον ιδρυτή της ΝΔ και εθνάρχη Κωνσταντίνο Καραμανλή», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments