Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Ανεξέλεγκτη για τρίτη ημέρα η φωτιά στο Ξυλόκαστρο: Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [372215] ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στο Ξυλόκαστρο, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να συνεχίζουν να δίνουν για τρίτη ημέρα μάχη με τις φλόγες

Ανεξέλεγκτη παραμένει η φωτιά στο Ξυλόκαστρο, με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές να συνεχίζουν να δίνουν για τρίτη ημέρα μάχη με τις φλόγες.

Το πύρινο μέτωπο έφτασε σε μήκος έως και τα 32 χιλιόμετρα και συνεχίζει να κινείται με αμείωτη ένταση προς τα Τρίκαλα Κορινθίας, ενώ νέες εστίες καταγράφονται προς το Ξανθοχώρι και τις Βρυσούλες.

Φόβοι για αναζωπυρώσεις

Επιπλέον, ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι από τις 12 και μετά το μεσημέρι αναμένεται να ενισχυθούν οι άνεμοι και έτσι υπάρχει φόβος για αναζωπυρώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής (29/9) στην περιοχή Ροζενά και άφησε πίσω της νεκρούς δύο άντρες, ηλικίας 35 και 40 ετών, καμένα σπίτια κα περιουσίες, τεράστιες καμένες εκτάσεις γης, ενώ ανυπολόγιστη είναι και η οικολογική καταστροφή που έχει προκληθεί.

Άνοιξε η εθνική Κορίνθου-Πατρών

Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν αρκετές εστίες μεγάλης εκτάσεως και συνεχείς αναζωπυρώσεις.

Για τον λόγο αυτό είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου-Πατρών, από το ύψος της Λυκοποριάς ως το Δερβένι. Ωστόσο, λίγο μετά τις 8.00 το πρωί της Δευτέρας (1/10) αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων.

Πλέον, η κίνηση όλων των οχημάτων γίνεται κανονικά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments