Πολιτική

ΝΔ: Επιχείρηση ενότητας και συσπείρωσης της κομματικής βάσης

ΝΔ: Επιχείρηση ενότητας και συσπείρωσης της κομματικής βάσης

Πηγή Φωτογραφίας: [361307] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Επίκληση στην ενότητα μέσω Ρηγίλλης

Με κύριο επιχείρημα την αδιαμφισβήτητη υπεροχή της Ν.Δ. στον πρόσφατο κύκλο δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν, καθώς και τον κίνδυνο που προκύπτει από την άνοδο του ΠΑΣΟΚ, το Μέγαρο Μαξίμου προχωρά σε ενέργειες για την ενίσχυση της εσωκομματικής συνοχής. Αυτή η προσπάθεια έρχεται στο φως του πρόσφατου «αντάρτικου» των «11» και της αποστασιοποίησης των δύο πρώην πρωθυπουργών από τις κυβερνητικές εξελίξεις.

Η διαπίστωση ότι η «γαλάζια» παράταξη καταγράφει και πάλι ποσοστά με το 3 μπροστά, σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία και υπό το βάρος του 28% των ευρωεκλογών, δείχνει -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των συνεργατών του πρωθυπουργού- ότι, παρά τα παράπονα που εκφράζουν οι πολίτες, η κοινωνία αναγνωρίζει ότι ο Μητσοτάκης και η Ν.Δ. αποτελούν τη μοναδική επιλογή για τη χώρα. «Είμαστε και πάλι σαφώς πιο πάνω από το άθροισμα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, ωστόσο ο κόσμος μας προειδοποιεί. Αν κάποιοι νομίζουν ότι εξαιρούνται είτε από τη θετική εικόνα είτε από τα αρνητικά σχόλια, κάνουν λάθος».

Στο στρατηγείο του πρωθυπουργού επιδιώκουν να αποσυνδέσουν τις θετικές εξελίξεις που αναμένουν στο άμεσο μέλλον σχετικά με την οικονομία και την ακρίβεια, από το κλίμα που διαμορφώνεται σε ένα τμήμα του στελεχιακού δυναμικού, και συγκεκριμένα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Στο πλαίσιο αυτό, ενόψει της 50ής επετείου από την ίδρυση της Ν.Δ., θα προσπαθήσουν να προβάλλουν μια εικόνα απόλυτης ενότητας, παρά την αναμενόμενη απουσία των Καραμανλή και Σαμαρά από τη μεγάλη εκδήλωση που ετοιμάζουν το Μαξίμου και η Πειραιώς έξω από το ιστορικό κτίριο της Ρηγίλλης. Σχετικά με αυτό το θέμα, μεγάλη σημασία δίνεται στην παρουσία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς η πρόσφατη συνάντησή του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχει αποκαταστήσει τις τυχόν παρεξηγήσεις που υπήρχαν μεταξύ τους. Έτσι, αν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο, η πρώην ψυχή της «γαλάζιας» παράταξης θα είναι παρούσα την προσεχή Παρασκευή, ανάμεσα στα στελέχη και τους φίλους της Ν.Δ. που θα συμμετάσχουν στον εορτασμό.

Κίνηση ενότητας συνιστά η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να προσκαλέσει προσωπικά μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά στην εκδήλωση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ που θα λάβει χώρα την Παρασκευή στη Ρηγίλλης.

Η επικοινωνία, η πρώτη μετά την εκδήλωση που είχε γίνει στις αρχές Ιουλίου στο Πολεμικό Μουσείο, κατά την οποία οι δύο πρώην πρωθυπουργοί είχαν ασκήσει κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, σύντομη αλλά σε καλό κλίμα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην εκδήλωση της Παρασκευής και στο υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας πως «θα πάμε για να τιμήσουμε τα 50 χρόνια της ΝΔ, κάνοντας τη δύναμη του χθες αποτέλεσμα στο σήμερα, ελπίδα για το αύριο, σε μια ωραία επετειακή εκδήλωση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments