Πολιτική

Πέτσας:«Οικογένεια,Σχολείο πρώτα,και Αστυνομία Δικαιοσύνη για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων»

Πέτσας:«Οικογένεια,Σχολείο πρώτα,και Αστυνομία Δικαιοσύνη για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Πέτσας:«Οικογένεια,Σχολείο πρώτα,και Αστυνομία Δικαιοσύνη για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας ανηλίκων»

Ο Μητσοτάκης είναι ο κυρίαρχος στο χώρο του πολιτικού Κέντρου και η ΝΔ από το κέντρο μέχρι τα δεξιά.

Την πεποίθηση του ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο κυρίαρχος στον πολιτικό χώρο του Κέντρου, διατυπώνει ο κ. Στέλιος Πέτσας.​

Πιο ειδικά, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ερωτώμενος για τις τελευταίες δημοσκοπήσεις ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις εξελίξεις στην ευρύτερη κεντροαριστερά, υποστηρίζει πως «ολοκληρώνεται με το τέλος της χρονιάς μια περίοδος εσωστρέφειας και στο ΠΑΣΟΚ και στον ΣΥΡΙΖΑ, με διασπάσεις και με πολλαπλές εσωτερικές εκλογικές αναμετρήσεις. Ελπίζω, μετά την ανάδειξη νέων ηγεσιών και στα δύο κόμματα να σταθεροποιηθεί αυτός ο χώρος. Έχουμε ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας τοξικό λόγο, εσωστρέφεια, «συντροφικά μαχαιρώματα» και συνολικά το πολιτικό σύστημα να ασχοληθεί με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Αυτό θα βοηθήσει και την κυβέρνηση να παραμείνει προσηλωμένη σε αυτό το σκοπό, ο οποίος είναι να κάνει καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων. Νομίζω πως μετά από αυτή την περίοδο θα μπούμε σε μια φάση, η οποία θα προσεγγίζει με περισσότερη διαύγεια και με πολιτικά επιχειρήματα, αν και με διαφορετικές προσεγγίσεις, τον κοινό στόχο: να πηγαίνει η Ελλάδα μπροστά».

Τοποθετούμενος για τα ευρήματα της χθεσινής δημοσκόπησης της Opinion, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής είπε πως «ο Πρωθυπουργός έχει κυριαρχήσει στον πολιτικό χώρο του Κέντρου., εδώ και πολύ καιρό. Αυτό του δίνει μια πρωτοκαθεδρία στις πολιτικές εξελίξεις. Έχει τη δυνατότητα να κινείται από το Κέντρο μέχρι τα δεξιά μας. Επομένως, η δημοσκόπηση, που αναδεικνύει τον «κανένα» ως αντίπαλο του Πρωθυπουργού, δεν είναι έκπληξη. Επειδή οι μεταρρυθμίσεις αποδίδουν σε ένα βάθος χρόνου, μετά από έναν παραδοσιακά δύσκολο δημοσκοπικά Σεπτέμβριο, πιστεύω πως όσο περνάει ο καιρός θα ανακάμπτουμε και δημοσκοπικά ως προς την πρόθεση ψήφου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μεγάλο πολιτικό κεφάλαιο. Μπορεί να χρησιμοποιήσει μέρος από αυτό το πολιτικό κεφάλαιο με πρωτοβουλίες. Και χθες, για παράδειγμα, στο υπουργικό συμβούλιο ακούσαμε ορισμένες πτυχές που ξεδιπλώνει η κυβέρνηση, από το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έως ζητήματα που μας απασχολούν καθημερινά, όπως η παραβατικότητα των ανηλίκων. Αυτό δίνει το πλαίσιο να ασχολούμαστε με τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών και όχι τη μικροπολιτική και την εσωστρέφεια».

Σχετικά με το αν η κυβέρνηση κερδίζει τη μάχη της καθημερινότητας, υποστηρίζεται ότι «είμαστε μακριά από το να πούμε πως κερδίζουμε τη μάχη της καθημερινότητας. Βάζουμε κάθε μέρα ένα λιθαράκι για να βελτιώνουμε τη ζωή των πολιτών, είτε είναι στα πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης Μητσοτάκη με την ψηφιοποίηση του κράτους, είτε είναι με τη μείωση της γραφειοκρατίας, είτε είναι με την αντιμετώπιση παθογενειών του παρελθόντος. Η μάχη της καθημερινότητας είναι διαρκής και για να κερδηθεί, θέλουμε χρόνια. Αυτό που θα ήθελα να έχουν οι συμπολίτες μας είναι η αίσθηση ότι πάμε καλύτερα προς τη σωστή κατεύθυνση».​

Μιλώντας για το ζήτημα της ακρίβειας, ο κύριος Πέτσας εκτιμά πως «η ακρίβεια ξεκίνησε με πολύ έντονο τρόπο το 2021 και συνεχίστηκε το 2022 λόγω της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης. Είναι ενθαρρυντικό ότι ο πληθωρισμός όλο αυτό το διάστημα είναι χαμηλότερος από αυτό της Ε.Ε. ‘Όμως, οι υψηλές τιμές απορροφούν μεγάλο μέρος της αγοραστικής ικανότητας των νοικοκυριών. Χρειάζεται να συνεχιστεί να αυξάνουν τα εισοδήματα, με αύξηση του κατώτατου και του μέσου μισθού, με μείωση της ανεργίας ώστε το μέλος της οικογένειας να βρίσκει δουλειά και να φέρνει εισόδημα στο σπίτι. Έχει μειωθεί η ανεργία. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας βρήκαν δουλειά. Παραλάβαμε την ανεργία στο 18% και σήμερα είναι μονοψήφια και θα συνεχίσει να μειώνεται. Οι 500.000 συμπολίτες μας που βρήκαν δουλειά, βλέπουν με αισιοδοξία το μέλλον. Δεν είναι αυτό αρκετό. Χρειάζονται πολλά βήματα ακόμη. Αλλά είμαστε στη σωστή κατεύθυνση».​

Αναφορικά με το αν ασκείται εσωκομματική κριτική στη ΝΔ, ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος υπογραμμίζει πως «κάθε πτυχή κριτικής βοηθάει την κυβέρνηση να γίνεται καλύτερη και είναι βασικό συστατικό στοιχείο των δημοκρατικών κομμάτων, όπως είναι η ΝΔ. Το να έχει κάποιος διαφορετικά ελατήρια όταν κάνει κριτική αυτό είναι άλλο θέμα. Εμένα με ενδιαφέρει η κριτική να δίνει ένα έναυσμα, ώστε να αντιμετωπίζει υπαρκτά προβλήματα».

Αναφορικά με την έξαρση της βίας ανηλίκων, ο βουλευτής της ΝΔ λέει: «Είμαι πάρα πολύ προβληματισμένος με αυτό το ζήτημα. Έχω δει πολύ μεγάλη έξαρση, όχι μόνο στην ενδοσχολική βία, αλλά γενικά στην παραβατικότητα των ανηλίκων και μια βία τυφλή. Κάποιοι παράγοντες επηρεάζουν αυτή την εξέλιξη. Χθες ακούσαμε από την κυβέρνηση να παίρνει μέτρα όσον αφορά την παραβατικότητα αφού αυτή έχει εκδηλωθεί, όπως είναι η αυστηροποίηση των ποινών. Όμως κομβικό στοιχείο είναι να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στην πηγή τους. Και εκεί βλέπω δυο πτυχές: την οικογένεια και το σχολείο. Νομίζω πως σε αυτά τα δύο να δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση. Όλοι καταλαβαίνουμε αν το παιδί μας έχει θέματα. Βλέπουμε αν είναι θύμα ή θύτης τέτοιας συμπεριφοράς. Από την άλλη πλευρά, το σχολείο πρέπει να παίξει μεγαλύτερο ρόλο. Επίσης, τα social media και όλη αυτή η διαδικασία που έχουμε δει να ξετυλίγεται τα τελευταία χρόνια να μπαίνει κάποιος στον μικρόκοσμο και την ψυχοσύνθεση του παιδιού με ένα απλό κλικ, έχουν επηρεάσει και αυτά. Ακόμη η περίοδος μετά την πανδημία άφησε κάποιο σημάδι στα παιδιά μας, πολύ βαθύτερο ίσως από ό,τι θα περίμενε κανείς. Όλα αυτά μαζί πρέπει να αντιμετωπιστούν με μακροπρόθεσμο σχέδιο. Μπορούμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις να συμφωνήσουμε σε ένα σχέδιο για να τιθασεύσουμε το φαινόμενο. Η αυστηροποίηση των ποινών που αφορούν την αστυνομία και τη δικαιοσύνη είναι το τελευταίο στάδιο. Τα πρώτο στάδιο είναι η οικογένεια και το σχολείο», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments