Πώς αντιμετωπίζει το Μαξίμου τις νέες δημοσκοπήσεις
Πηγή Φωτογραφίας: [368366] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)
Όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν την τριετία μέχρι τις εθνικές εκλογές του 2027, η κυβέρνηση παρακολουθεί και «ζυγίζει» τις δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, χρησιμοποιώντας ως αντίβαρο μόνο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες και τις πολιτικές που προωθεί για την επίλυσή τους.
“Οι εκλογές απέχουν τρία χρόνια” είναι η επωδός των κυβερνητικών στελεχών, που υποστηρίζουν ότι στο μεταξύ η κυβέρνηση θα αποτυπώσει το πρόγραμμά της με τις πράξεις και τα έργα της και οι πολίτες θα βιώσουν τις συνέπειες.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Opinion, η ΝΔ έχει προβάδισμα 13,1 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του δεύτερου ΠΑΣΟΚ, με 27,1% των έγκυρων ψήφων να καταγράφεται στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ εδραιώνει τη δεύτερη θέση με 14%, ακολουθεί το ΚΚΕ με 8,8% και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ με 7,8%, Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην πέμπτη θέση με 7,7%.
Ακολουθεί η Φωνή Λογικής με 3,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,6% και η Nίκη με 3,4%. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, ο Γιάνης Βαρουφάκης φτάνει το 2,4%, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ το 2,1%, το ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ το 3,6% και οι αναποφάσιστοι το 16%.
‘Όλα τα ευρήματα έχουν αξιολογηθεί σοβαρά και όλα τα μηνύματα έχουν ληφθεί υπόψη”, σχολίασε κυβερνητικό στέλεχος, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση βρίσκεται ακόμη στον πρώτο χρόνο της δεύτερης θητείας της και αναμένεται να εφαρμόσει το πρόγραμμά της για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι το τέλος της τετραετίας. Είναι σαφές ότι τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία είναι γνωστά στο Μαξίμου και μένουν ακόμη πολλά να επιλυθούν.
‘Θα κριθούμε στο τέλος της τετραετούς θητείας μας από την αξιοπιστία των λόγων και των πράξεών μας και φυσικά από την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα επίλυσής τους. Κάθε μέρα θέλουμε να λύνουμε κάτι και να βελτιώνουμε κάποια κατάσταση’, δήλωσε πρόσφατα κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο τους στρατηγικούς στόχους των ετήσιων σχεδίων δράσης όλων των υπουργείων, οι οποίοι αποτυπώθηκαν και αναλύθηκαν στο σχέδιο του ετήσιου σχεδίου για το 2025.
Πρόκειται ουσιαστικά για έναν «οδικό χάρτη» προς το 2025, ο οποίος περιλαμβάνει 172 επενδύσεις (εκ των οποίων οι 38 είναι νέες) και 151 μεταρρυθμίσεις, με πάνω από 100 μεταρρυθμίσεις να αποτελούν εθνικές δεσμεύσεις και ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο χρηματοοικονομικής διάρθρωσης που συμφωνήθηκε με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και παρουσιάστηκε από το ΥΠΟΙΚ.
Το ένα τρίτο των μεταρρυθμιστικών προτάσεων, ή 46 από τις 151, είναι νέες.
Η πλειονότητα των προτάσεων δράσης αφορά την παραγωγική και κοινωνική Ελλάδα, ενώ οι νέοι στόχοι της κυβέρνησης περιλαμβάνουν την περιφερειακή ανάπτυξη και σύγκλιση, την αντιμετώπιση της παραβατικότητας και της βίας (αθλητικής, νεανικής και ενδοοικογενειακής), τη στήριξη της οικογένειας και των νέων ζευγαριών, τις πολιτικές ισότητας με στόχο την ενδυνάμωση των γυναικών, των νέων και των ατόμων με αναπηρία, τη βιώσιμη αστική κινητικότητα, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, κλπ.
Το κυβερνητικό και νομοθετικό σχέδιο περιλαμβάνει επίσης ένα σχέδιο εφαρμογής των 45 μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στη φετινή ΔΕΘ, καθώς και ορόσημα που πρέπει να επιτευχθούν ενόψει του επόμενου αιτήματος πληρωμής από το ΤΕΘΑ.
Το τελικό ΕΣΔ θα ετοιμαστεί τον Νοέμβριο για το ολοκληρωμένο σχέδιο κυβερνητικής πολιτικής του 2025, το οποίο θα εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο τον Δεκέμβριο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Το σχόλιο σας