Διεθνή

Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ιταλία καταδικάζουν την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ

Γαλλία, Γερμανία, Ιαπωνία και Ιταλία καταδικάζουν την ιρανική επίθεση κατά του Ισραήλ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, newsbeast.gr

Τι δήλωσαν οι τέσσερεις χώρες

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία καταδίκασαν με ανακοινώσεις που εξέδωσαν την ιρανική πυραυλική επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ που έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης.

Ο Εμανουέλ Μακρόν «καταδίκασε με τον πλέον σθεναρό τρόπο τις νέες επιθέσεις του Ιράν εναντίον του Ισραήλ» κι η Γαλλία «κινητοποίησε» χθες Τρίτη «στρατιωτικά μέσα στη Μέση Ανατολή για την αντιμετώπιση της ιρανικής απειλής», ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες του στο Ελιζέ.

πρόεδρος της Γαλλίας απαίτησε ταυτόχρονα «η Χεζμπολάχ να σταματήσει τις τρομοκρατικές ενέργειές της εναντίον του Ισραήλ και του πληθυσμού του» και παρότρυνε τις ισραηλινές αρχές να «τερματίσουν το ταχύτερο» τις «στρατιωτικές επιχειρήσεις» τους.

Η κυβέρνηση της Γαλλίας θα «οργανώσει προσεχώς (διεθνή) διάσκεψη για την υποστήριξη του λιβανικού λαού και των θεσμών του», ανέφερε ακόμη η γαλλική προεδρία, συμπληρώνοντας ότι ο νέος επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Νοέλ Μπαρό «θα μεταβεί εκ νέου στη Μέση Ανατολή».

Τι δήλωσε η Γερμανίδα ΥΠΕΞ Η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ καταδίκασε «κατηγορηματικά» την επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

«Το Ισραήλ δέχθηκε επίθεση με πυραύλους από το Ιράν. Καταδικάζω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την εν εξελίξει επίθεση. Προειδοποιήσαμε έντονα το Ιράν για αυτήν την επικίνδυνη κλιμάκωση. Το Ιράν πρέπει να σταματήσει αμέσως την επίθεση. Οδηγεί την περιοχή ακόμη πιο πέρα στην άβυσσο», ανέφερε η κυρία Μπέρμποκ μέσω X.

«Απαράδεκτη» χαρακτήρισε την επίθεση ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Ο νέος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Σιγκέρου Ισίμπα, χαρακτήρισε σήμερα «απαράδεκτη» την επίθεση που εξαπολύθηκε χθες από το Ιράν εναντίον του Ισραήλ.

«Η επίθεση του Ιράν είναι απαράδεκτη. Την καταδικάζουμε σθεναρά. Ταυτόχρονα, ελπίζουμε να συνεργαστούμε» με τις ΗΠΑ «προκειμένου να αποφευχθεί» το ενδεχόμενο η κατάσταση στη Μέση Ανατολή «να εκτραχυνθεί», να ξεσπάσει «ολοκληρωτικός πόλεμος», είπε ο κ. Ισίμπα στον ιαπωνικό Τύπο μετά την πρώτη τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχε με τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν αφότου ανέλαβε την προεδρία του κυβερνώντος Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος (ΦΔΚ) και ταυτόχρονα το αξίωμα του πρωθυπουργού.

Καταδίκασε και η Ιταλία «Η ιταλική κυβέρνηση καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ κατά του Ιράν, εκφράζει μεγάλη ανησυχία για τις εξελιξεις και απευθύνει έκκληση για αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές στην περιοχή, προς αποφυγή νέας κλιμάκωσης της έντασης» τονίζεται σεανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης στην οποία υπογραμμίζεται πως η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι ανέλυσε, χθες, με υπουργούς και συνεργάτες της, την νέα κρίση στην Μέση Ανατολή.

«Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ρώμης θα συνεχίσει να καταβάλει προσπάθειες, και ως πρόεδρος της ομάδας G7, με στόχο την σταθεροποίηση των συνόρων Ισραήλ Λιβάνου, και για την εφαρμογή του ψηφίσματος 1701 του ΟΗΕ. Η Ιταλία καλεί, παράλληλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει υπόψη του τη δυνατότητα ενίσχυσης της αποστολής Unifil, ώστε να τύχει εγγύησης η ασφάλεια στα σύνορα Ισραήλ Λιβάνου, προς εφαρμογή των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Η κυβέρνηση της Μελόνι επαναλαμβάνει ότι είναι επείγουσα ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην Γάζα και για την απελευθέρωση των ισραηλινών ομήρων, βάσει του ψηφίσματος 2735.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, στην φάση αυτή, επικεντρώνει τις προσπάθειές της στην μεταφορά σε ασφαλείς περιοχές, των Ιταλών πολιτών και των στρατιωτών της χώρας που μετέχουν στην αποστολή Unifil.»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments