Nέα της αγοράς

Tesla: Πιο κάτω από τις προσδοκίες οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου λόγω σκληρού ανταγωνισμού

Tesla: Πιο κάτω από τις προσδοκίες οι πωλήσεις γ΄ τριμήνου λόγω σκληρού ανταγωνισμού

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, liberal.gr

Η Tesla παρέδωσε 462.890 οχήματα το τρίτο τρίμηνο σημειώνοντας αύξηση 6,4% σε ετήσια βάση, αλλά πιο χαμηλά από τον στόχο

Κατώτερες των προσδοκιών ήταν οι παραδόσεις της Tesla στο τρίτο τρίμηνο όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη καθώς η εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων του μεγιστάνα Ιλον Μασκ πληγώθηκε από τον σκληρό ανταγωνισμό εταιρειών από την Κίνα και την Ευρώπη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η μετοχή της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο να υποχωρήσει κατά 3,5% στις προκαταρκτικές συναλλαγές.

Ο κατασκευαστής EV παρέδωσε 462.890 οχήματα το τρίτο τρίμηνο (έως τις 30 Σεπτεμβρίου), σημειώνοντας αύξηση 6,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Wall Street ανέμενε κατά μέσο όρο η εταιρεία του Μασκ να παραδώσει 469.828 οχήματα, σύμφωνα με 12 αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG.

O δύσκολος στόχος της Tesla για το δ΄τρίμηνο Η εταιρεία θα πρέπει να παραδώσει ένα ρεκόρ 516.344 οχημάτων το τέταρτο τρίμηνο εάν θέλει να καλύψει την περσινή παράδοση των 1,81 εκατομμυρίων οχημάτων. Ένα έλλειμμα σε αυτό τον στόχο θα μπορούσε να οδηγήσει την Tesla στην πρώτη ετήσια πτώση των παραδόσεών της.

Ο αυξανόμενος ανταγωνισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, η έλλειψη ευρωπαϊκών επιδοτήσεων και η επιβράδυνση των καταναλωτικών δαπανών στην Κίνα αποτέλεσαν τροχοπέδη για τις παραδόσεις τριμήνου της Tesla.

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η BYD και η Xpeng, οι οποίες επεκτείνουν επιθετικά την παρουσία τους στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, με τη βοήθεια των επιδοτήσεων της κυβέρνησης του Πεκίνου.

Ωστόσο, οι πωλήσεις 443.426 ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία της BYD το τρίτο τρίμηνο ήταν χαμηλότερες από αυτές της Tesla, καθώς ο κινεζικός γίγαντας των EV επικεντρώθηκε στα plug-in υβριδικά οχήματα, των οποίων οι παραδόσεις αυξήθηκαν περισσότερο από 75% το τελευταίο τρίμηνο.

Η πρωτιά – έκπληξη της BMW Τον Ιούλιο, η BMW ηγήθηκε της ευρωπαϊκής αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρία για πρώτη φορά, ξεπερνώντας την Tesla, η οποία χάνει μερίδιο αγοράς από εγχώριες εταιρείες, σύμφωνα με έκθεση της JATO Dynamics.

Οι περικοπές των τιμών και τα κίνητρα έχουν συμπιέσει επίσης τα περιθώρια κέρδους της Tesla.

Η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει το προϊόν robotaxi, σε μια εκδήλωση που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον, στις 10 Οκτωβρίου στο Λος Άντζελες, καθώς επιχειρεί μια αλλαγή στρατηγικής, με επίκεντρο τις αυτόνομες τεχνολογίες που λειτουργούν με AI.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments