Οδηγός

«Έρχονται» 4.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία – Ποιους αφορά

«Έρχονται» 4.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία – Ποιους αφορά

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//«Έρχονται» 4.000 νέες προσλήψεις στην Υγεία - Ποιους αφορά

Νέες προσλήψεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο ΕΣΥ 

Νέες προσλήψεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν στο ΕΣΥ το 2025 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Μετά τις 6.000 προσλήψεις που προκηρύχθηκαν φέτος αναμένονται και επιπλέον 4.000 νέες προσλήψεις για το 2025.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η naftemporiki συζητήθηκε η προκήρυξη νέων θέσεων στον ΕΟΠΥΥ οι οποίες ήταν «παγωμένες» από το 2012, ενώ για να υπάρχει διαφάνεια πρότειναν την επιβεβαίωση των επισκέψεων μέσω αναγγελίας της στον ασθενή με SMS/e-mail ή OTP, το οποίο και αποδέχθηκε ο υπουργός.

Συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποι της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ζήτησαν επίσης αναπροσαρμογή της τιμής ιατρικής επίσκεψης από τα 10 ευρώ μικτά ανά επίσκεψη σε 20 ευρώ μικτά κάτι που δεν αποδέχθηκε ο υπουργός λέγοντας ότι αν και είναι δίκαιο αίτημα, δεν μπορεί να διαθέσει 60 εκατομμύρια ευρώ σε ετήσια βάση για την ικανοποίηση του.

Σύμφωνα με την ΕΝΙ – ΕΟΠΥΥ, το ετήσιο κόστος των επισκέψεων σε ειδικούς ιατρούς αντιστοιχεί στο 0,65% του συνολικού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ και είναι εξαιρετικά χαμηλό για την αμοιβή της ιατρικής εξέτασης.

Επιπλέον όσον αφορά στο κομμάτι του φαρμάκου ο γ.γ. Στρατηγικού Σχεδιασμού του υπουργείου Υγείας Άρης Αγγελής σε εκδήλωση της Ελληνικής Ένωσης Market Access τόνισε ότι το υπουργείο προγραμματίζει στρατηγικές εξελίξεις και μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση και βελτίωση της Εθνικής Φαρμακευτικής Στρατηγικής.

Επιπροσθέτως, έδωσε έμφαση στον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό που αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2025, επισημαίνοντας τα οφέλη της εναρμόνισης της Ελλάδας με τις ευρωπαϊκές απαιτήσεις, καθώς ο κανονισμός θα βελτιώσει την πρόσβαση των ασθενών σε αποτελεσματικές και καινοτόμες τεχνολογίες υγείας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments