Πολιτική

Άννα Διαμαντοπούλου στο pagenews.gr: Η δική μου πολιτική πρόταση αφορά ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑ.ΣΟ.Κ

Άννα Διαμαντοπούλου στο pagenews.gr: Η δική μου πολιτική πρόταση αφορά ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑ.ΣΟ.Κ

Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)//Άννα Διαμαντοπούλου στο pagenews.gr: Η δική μου πολιτική πρόταση αφορά ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑ.ΣΟ.Κ

Η Υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ μιλά για τις εσωκομματικές εκλογές στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑ.ΣΟ.Κ η Υποψήφια Πρόεδρος Άννα Διαμαντοπούλου μιλά για την υποψηφιότητά της, την προοπτική κυβερνησιμότητας του ΠΑΣΟΚ κ.α.

Συνέντευξη στη Σοφία Χύτου

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο pagenews.gr

Τι διαφορετικό κομίζει η υποψηφιότητά σας σε σχέση με τις υπόλοιπες υποψηφιότητες, καθώς σας προσάπτουν ότι ήσασταν πολύ κοντά στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Συμμετέχω και διεκδικώ την προεδρία του ΠΑ.ΣΟ.Κ γιατί πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα, και οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες, να το καταστήσουμε μεγάλο και κυβερνών. Να αφήσουμε πίσω δηλαδή τη λογική ενός μικρού και φοβικού κόμματος που παλεύει για την 3η θέση στις εκλογές, και να κάνουμε ένα άλμα προς τα μπροστά. Να καταθέσουμε μια αξιόπιστη και μετρήσιμη εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης για τη χώρα, που θα βρίσκεται στο επίκεντρο της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Να μιλήσουμε για τις πολιτικές που απαντούν στα προβλήματα του 21ου αιώνα, και όχι του 20ου.

Διαθέτω και καταθέτω μια σειρά από συγκεκριμένες πολιτικές ως προγραμματικές κατευθύνσεις. Ασκώ εμπεριστατωμένη, παραγωγική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και διαθέτω ένα σημαντικό προσωπικό κεφάλαιο εμπειρίας, έχοντας υπηρετήσει στα κορυφαία εθνικά και ευρωπαϊκά αξιώματα. Η δική μου υποψηφιότητα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά, καταθέτω ένα χαρτοφυλάκιο σύνθεσης ιδεών, πολιτικής εμπειρίας και κυβερνητικής προοπτικής.

Όσοι διακινούσαν τα αφηγήματα «περί ΝΔ» σταμάτησαν το πλέον να το κάνουν, αντιλαμβανόμενοι πως ούτε ευσταθούν, ούτε και μπορούν να με πλήξουν πολιτικά. Κοντράρομαι για πολιτικά ζητήματα και είναι σαφείς πλέον οι διάφορες μεταξύ των υποψηφίων. Αποφεύγω όσο γίνεται άγονες συγκρούσεις που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα.

Εκτιμάτε ότι με εσάς στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, το κόμμα αποκτά προοπτική κυβερνησιμότητας ιδιαίτερα απέναντι στη ΝΔ;

Η δική μου πολιτική πρόταση αφορά ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑ.ΣΟ.Κ., που θα απαντά στα ερωτήματα της εποχής μας. Που θα είναι ο αντίπαλος πόλος της ΝΔ στο κοινοβούλιο, και που θα παράξει την εναλλακτική κυβερνητική πρόταση την οποία η κοινωνία περιμένει, προκειμένου να πετύχουμε την πολιτική αλλαγή το 2027. Έχω την βαθύτατη πεποίθηση ότι εάν κάνουμε ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το κόμμα, αν αξιοποιήσουμε και προβάλουμε αποτελεσματικά τις προτάσεις μιας νέας Σοσιαλδημοκρατίας, το 2027 ο επόμενος Πρωθυπουργός θα είναι Σοσιαλδημοκράτης.

Είστε ένας άνθρωπος με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα . Τι πιστεύετε πως μπορεί να αλλάξει στην Ελλάδα για την καλύτερη προστασία και φροντίδα των ζώων;

Ένα βαθιά πολιτικό  και κοινωνικό θέμα με πολλούς παραμέτρους είναι το ζήτημα της διαχείρισης των αδέσποτων αλλά και των δεσποζόμενων ζώων που ζουν σε απαράδεκτες συνθήκες. Το πρόβλημα στη χώρα μας είναι πολύ σοβαρό. Οι εθελοντές εξακολουθούν να σηκώνουν όλο το βάρος, την ώρα που το κράτος απουσιάζει. Τρία χρόνια μετά την ψήφιση του νόμου το 2021, η Κυβέρνηση ξεκινώντας από το τέλος προς την αρχή και χωρίς κανένα ελεγκτικό μηχανισμό, δεν έχει καταφέρει να τον εφαρμόσει. Και τώρα μαθαίνουμε κάτι που δεν πιστεύαμε ποτέ πως θα ζήσουμε στην χώρα μας. Ότι γίνονται παράνομες ευθανασίες σε ένα δημόσιο διαδημοτικό νοσοκομείο ζώων, κάτι που απαγορεύεται ρητά από τον νόμο. Αυτό είναι πια η απόδειξη ότι το πρόβλημα είναι πλέον μη διαχειρίσιμο. Πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να γίνει έλεγχος σε βάθος, με οργανωμένο σχέδιο και πολιτική δράση.

Αν εκλεγείτε  στην ηγεσία σκέφτεστε να αξιοποιήσετε και αν ναι με ποιο τρόπο τους υπόλοιπους υποψηφίους;

Το σημαντικότερο για την επόμενη μέρα είναι η ενότητα. Μόνο έτσι θα καταστήσουμε το ΠΑ.ΣΟ.Κ ξανά κυβερνών. Όπως διατύπωσα και στο ντιμπέιτ ας υποστηρίζει ο καθένας με πάθος τον υποψήφιο/α της επιλογής του, χωρίς όμως να γίνονται προσωπικές επιθέσεις σε άλλες υποψηφιότητες, δυναμιτίζοντας το κλίμα και παράγοντα πόλωση. Σε ό,τι με αφορά, δεσμεύομαι ότι αν εκλεγώ, η πρώτη μου κίνηση θα είναι να καλέσω τους συνυποψηφίους μου στο γραφείο μου προκειμένου να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι στις μάχες που έρχονται με ορίζοντα το 2027. Κι αν δεν εκλεγώ, δεσμεύομαι ότι θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις τη νέα ηγεσία, και ότι όλοι μαζί θα αγωνιστούμε για να μεγαλώσουμε ξανά το ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Πλέον έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας, με ποιον αριθμό συμμετεχόντων θα ήσασταν ικανοποιημένοι και ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και γενικότερα;

Η υποψηφιότητα μου έχει ως στόχο να ενώσει και να συνθέσει, αποτελώντας ένα προσκλητήριο στους 2.5 εκατομμύρια πολίτες που ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και στράφηκαν έπειτα σε άλλα κόμματα ή απείχαν. Σήμερα οι αρχές και οι αξίες της σοσιαλδημοκρατίας παραμένουν επίκαιρες όσο ποτέ. Καλώ τον κόσμο να συμμετάσχει μαζικά στις 6 Οκτωβρίου, σε μια διαδικασία «γιορτή» για τη δημοκρατία. Να ξεπεράσουμε τους 400.000 ψηφοφόρους και να διαμορφώσουμε μαζί την επόμενη μέρα του κινήματος. Με το ΠΑ.ΣΟ.Κ ξανά πρωταγωνιστή. Η ευκαιρία είναι στα χέρια μας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments