Πολιτική

Διαμαντοπούλου: Μπορώ να κάνω το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα

Διαμαντοπούλου: Μπορώ να κάνω το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα

Πηγή Φωτογραφίας: [371830] ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Κ.Π.Ε. ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Την πεποίθηση ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το οδηγήσει να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, εξέφρασε η υποψήφια πρόεδρος, Αννα Διαμαντοπούλου, κατά την ομιλία της στην Θεσσαλονίκη.

Την πεποίθηση ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το οδηγήσει να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές, εξέφρασε η υποψήφια πρόεδρος, Αννα Διαμαντοπούλου, κατά την ομιλία της στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της στη Θεσσαλονίκη και απηύθυνε μήνυμα ενότητας.

Η κ. Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως πολιτική σημαίνει να μπορείς να βρεις λύσεις, να έχεις όραμα και διάθεση για δημιουργία.

Σκιαγραφώντας την πολιτική κατάσταση, είπε ότι μετά τις ευρωεκλογές είναι σαφές ότι η χώρα ζει μια κατάσταση χωρίς προηγούμενο, με τη δυσαρέσκεια των πολιτών να κυριαρχεί και το πολιτικό σύστημα να μην μπορεί να την αντιληφθεί.

Η κα Διαμαντοπούλου εξέφρασε την πεποίθησή της ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μπορεί να το οδηγήσει να είναι πρώτο κόμμα στις επόμενες εθνικές εκλογές,

«Κατεβαίνω σε αυτή την ωραία εκλογική διαδικασία πιστεύοντας ότι μπορώ την επόμενη μέρα να οδηγήσω το ΠΑΣΟΚ, ώστε να γίνει μια μεγάλη, ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι σε μια κυβέρνηση που δεν έχει προσφέρει στη χώρα. Και πιστεύω ότι μπορώ στις επόμενες εθνικές εκλογές να οδηγήσω το κόμμα μας, ώστε να είναι πρώτο κόμμα. Και όταν ρωτάνε τι θα κάνετε στις εκλογές, απαντώ θα ρωτήσετε τότε τους άλλους, γιατί πρώτοι θα είμαστε εμείς και ο επόμενος πρωθυπουργός, η επόμενη πρωθυπουργός, θα είναι σοσιαλδημοκράτης», είπε η κ. Διαμαντοπούλου.

Εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι λειτουργεί επί πέντε χρόνια χωρίς σχέδιο για τους πολλούς.

«Ο κόσμος νιώθει ανασφάλεια και δυσαρέσκεια ανεξάρτητα πολιτικής τοποθέτησης, οι μικρομεσαίοι έχουν τεράστια προβλήματα, το κοινωνικό κράτος απουσιάζει, έχουμε τιμές Ευρώπης με βαλκανικούς μισθούς. Υπάρχει χειραγώγηση των θεσμών, των ανεξάρτητων αρχών, που αποτελούν πληγή για μια δημοκρατία. Η διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παράγει αποτελέσματα που είναι αισθητά για τους πολίτες ειδικά σε αυτούς που δεν έχουν», τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι το Κίνημα οφείλει να ασκεί μια τεκμηριωμένη αντιπολίτευση αλλάζοντας τον πολιτικό του λόγο.

«Ήρθε η ώρα για μια ισχυρή αντιπολίτευση που θα γίνει η επόμενη κυβέρνηση. Είναι η ώρα του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, σε όλη την Ελλάδα, είναι ενωμένο. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να μιλήσει με μια νέα γλώσσα για μια νέα πραγματικότητα. Χρειάζεται να αλλάξουμε προγραμματικές κατευθύνσεις, να συμβαδίζουμε με τον 21ο αιώνα, το κόμμα πρέπει να γίνει διαφορετικό και να αλλάξει η ηγεσία» υπογράμμισε.

Η κ. Διαμαντοπούλου παρουσίασε τις θέσεις της για την αποκέντρωση της χώρας σε όλους τους τομείς και την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης με τους αντίστοιχους χώρους για να προχωρήσει ο ψηφιακός της μετασχηματισμός.

Στο θέμα της ενέργειας είπε ότι χρειάζεται μια επανάσταση στον τρόπο που την παράγουμε και τη διαχειριζόμαστε. Για το ζήτημα της παραγωγής είπε ότι είμαστε μια χώρα που εισάγουμε από φρούτα μέχρι έπιπλα. «Μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα ξανά μια χώρα που παράγει, αξιοποιώντας τα στρατηγικά μας πλεονεκτήματα», συμπλήρωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments