Πολιτική

Handelsblatt: Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πιθανόν ζηλεύει τον Χατζηδάκη

Handelsblatt: Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών πιθανόν ζηλεύει τον Χατζηδάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [372207] ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΘΑΝΟ ΠΕΤΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ-ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

«Η Ελλάδα καταγράφει εντυπωσιακές επιτυχίες στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, με τα έσοδα να είναι εκπληκτικά υψηλά», σημειώνει η Handelsblatt, που επαινεί τον Κωστή Χατζηδάκη

Το σχέδιο κατά της φοροδιαφυγής που έχει καταρτίσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και ο Κωστής Χατζηδάκης, επαινεί η Handelsblatt.

«Πώς ο υπουργός Οικονομικών στην Αθήνα κάνει τους φοροφυγάδες να πληρώσουν», είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας, εξηγώντας: «Η Ελλάδα καταγράφει εντυπωσιακές επιτυχίες στον αγώνα κατά της φοροδιαφυγής, με τα έσοδα να είναι εκπληκτικά υψηλά. Ένα μέτρο ήταν ιδιαίτερα ευεργετικό».

Το άρθρο της Handelsblatt για τον Κωστή Χατζηδάκη «Αθήνα. Κάθε μήνα, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης υποβάλλει στοιχεία για τη διαχείριση του προϋπολογισμού. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Κρίστιαν Λίντνερ είναι πιθανό να ζηλεύει τα τελευταία στοιχεία του Αθηναίου συναδέλφου του. Εξάλλου, τα ελληνικά κρατικά ταμεία είναι καλά γεμισμένα.

Το πρώτο οκτάμηνο, τα φορολογικά έσοδα ξεπέρασαν τον προϋπολογισμό κατά 1,9 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό ήταν σχεδόν πέντε τοις εκατό περισσότερα από τα προϋπολογισθέντα.

Τα πρόσθετα έσοδα οφείλονται εν μέρει στην ισχυρή οικονομία. Η ελληνική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 2,3% το δεύτερο τρίμηνο. Οι χώρες της ευρωζώνης πέτυχαν κατά μέσο όρο ανάπτυξη μόνο 0,6%. Ωστόσο, τα υψηλά φορολογικά έσοδα οφείλονται κυρίως στο γεγονός ότι η Ελλάδα καταπολεμά με επιτυχία τη φοροδιαφυγή.

Φοροδιαφυγή: Η Ελλάδα συγκρούστηκε και με ομάδες ψηφοφόρων με επιρροή Για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι προσπάθειες των ελληνικών κυβερνήσεων για την είσπραξη των φόρων έμοιαζαν μάλλον ημιτελείς. Όλες οι συμμαχίες απέφευγαν τη σύγκρουση με ομάδες ψηφοφόρων με επιρροή, όπως οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι επιχειρηματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι.

Στη συνέχεια, ο συντηρητικός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αποτελεί μία από τις προτεραιότητές του. «Δουλεύει», ανάρτησε χαρούμενος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η κυβέρνηση απέδειξε ότι «οι αλλαγές που πολλοί στην Ελλάδα θεωρούσαν αδύνατες, εφαρμόζονται».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments