Πολιτική

Μαρινάκης: Η Ελλάδα έχει μια ισόρροπη εξωτερική πολιτική

Μαρινάκης: Η Ελλάδα έχει μια ισόρροπη εξωτερική πολιτική

Πηγή Φωτογραφίας: [371547] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠOΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Εμείς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα»

Για την ετοιμότητα της χώρας μας να απεγκλωβίσει Έλληνες πολίτες από Λίβανο και Ισραήλ, αλλά και για την αντιμετώπιση τυχόν έκρηξης των μεταναστευτικών ροών εξαιτίας της νέας ανάφλεξης στο Μεσανατολικό μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984 ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Επίσης, επισήμανε την πλήρη κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού σχετικά με τη φωτιά στην Κόρινθο και εξέφρασε εκ νέου τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης για την απώλεια δύο ανθρώπων. Σε ερώτηση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα ο κ. Μαρινάκης υπογράμμισε ότι το ζήτημα αφορά στην επανένωση και όχι στην επιστροφή τους.

Αναλυτικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανέφερε:

Για την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ

Είχαμε μια κλιμάκωση, την οποία προφανώς, όπως ανακοίνωσε και το Υπουργείο Εξωτερικών, καταδικάζουμε και στεκόμαστε στο πλευρό του λαού του Ισραήλ ως προς το δικαίωμα που έχει να ζει με ασφάλεια.

Από εκεί και πέρα, όμως, έχουμε από την πρώτη στιγμή τονίσει ότι βασικό μέλημα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας μας είναι η αποκλιμάκωση, η προστασία των αμάχων από όλες τις πλευρές. Είναι κάτι το οποίο το έχει τονίσει ο πρωθυπουργός επανειλημμένως, ο υπουργός Εξωτερικών και όλα τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments