Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η μάχη της Αθήνας μεταξύ Δούκα και Γερουλάνου

ΠΑΣΟΚ: Σήμερα η μάχη της Αθήνας μεταξύ Δούκα και Γερουλάνου

Πηγή Φωτογραφίας: [372043] DEBATE ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί θα μιλήσουν σε ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ - Στις 7:30 στο κλειστό στάδιο του Πανελλήνιου ο Δούκας, στην πλατεία μπροστά από την Παλαιά Βουλή ο Γερουλάνος

Στην αναμέτρηση της Αθήνας προχωρούν σήμερα, την ίδια ώρα αλλά σε διαφορετικό σημείο, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος οι οποίοι θα μιλήσουν στην ανοιχτή συγκέντρωση μελών και φίλων, που έχουν οργανώσει τα επιτελεία τους.

Όπως ενημερώνει η Φώφη Γιαννάκη για το “Πρώτο Θέμα”, η κινητοποίηση για τη μαζική προσέλευση συνεχίζεται και αυτές τις ώρες, καθώς οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ δίνουν ιδιαίτερο βάρος στην «εικόνα» που θα εκπέμψουν από την πρωτεύουσα λίγες ώρες πριν από τις κάλπες. Ο Χάρης Δούκας καλεί τον κόσμο στις 7.30 στο κλειστό στάδιο του Πανελλήνιου και ο Παύλος Γερουλάνος στην πλατεία μπροστά από την Παλαιά Βουλή- σε δύο σημεία τις πόλης που έχουν γίνει και στο παρελθόν συγκεντρώσεις με τη συμμετοχή «πράσινων» οπαδών. Αυτή τη φορά, φιλοδοξούν ότι η συμμετοχή θα εκπλήξει και τα ίδια τα επιτελεία τους, διότι και οι δύο διατηρούν στην Αθήνα ισχυρή βάση εκκίνησης αφού διεκδίκησαν πρόσφατα τη ψήφο των πολιτών: ο κ. Γερουλάνος είχε διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων το 2019 και εκλέχτηκε βουλευτής στην περιοχή το 2023 και ο Χάρης Δούκας κατέβηκε ως υποψήφιος Δήμαρχος τον περασμένο Οκτώβριο και κέρδισε τον Κώστα Μπακογιάννη.

Ο κ. Δούκας συναντά δε, τις τελευταίες μέρες, εντυπωσιακές συγκεντρώσεις υποστηρικτών του: στην Πάτρα το Σάββατο, στη Θεσσαλονίκη προχθές το βράδυ και χθες στο Αγρίνιο, ο κόσμος που παρακολούθησε την ομιλία του ξεπέρασε σε αριθμό κάθε προσδοκία, όπως σημείωναν τοπικά στελέχη, τα οποία προβλέπουν ότι ο Δήμαρχος Αθηναίων θα είναι ένας εκ των δύο μονομάχων του δεύτερου γύρου. Η αλλαγή ηγεσίας είναι ο στόχος τους και ο κ. Δούκας πιστεύουν, όπως έλεγαν ότι μπορεί να ενώσει δυνάμεις και να βάλει ξανά το ΠΑΣΟΚ σε κυβερνητική τροχιά. Ο ίδιος επέμεινε με την ομιλία του από το Αγρίνιο στην ανάγκη να αλλάξει σελίδα το ΠΑΣΟΚ και μάλιστα υποστήριξε ότι δεν είναι ο μόνος υποψήφιος αρχηγός που κατεβαίνει για να αλλάξει η ηγεσία. «Φίλες και φίλοι, σε αυτήν την εκλογική διαδικασία έχουμε μπει για να δυναμώσουμε. Και την αλλαγή ηγεσίας δεν τη λέω μόνο εγώ, τη λένε άλλοι 4, 5 συνολικά, υποψήφιοι για την προεδρία στο ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής», τόνισε και απαντώντας επί της ουσίας στις αιχμές, που άφησε νωρίτερα ο Νίκος Ανδρουλάκης εναντίον συνυποψηφίων του, θέλησε να επισημάνει ότι: «Κανένας από όλους αυτούς δεν είναι ούτε τυχοδιώκτης, ούτε φευγάτος, ούτε αλαζόνας, ούτε αριβίστας, ούτε τίποτα από όλα αυτά. Ούτε πρίγκιπας, ούτε σουλτάνος. Φίλες και φίλοι, η ενότητα χτίζεται και σφυρηλατείται με τις πράξεις μας. Και πρέπει την επόμενη μέρα να είμαστε όλοι μαζί. Και πιστεύω βαθιά ότι όλοι, και οι 6, έχουμε να προσφέρουμε για να δυναμώσουμε. Και πρέπει να έχουμε ένα άλλο υπόδειγμα. Ένα άλλο υπόδειγμα πολιτικής και ήθους». Ο κ. Δούκας θα κλείσει την καμπάνια του με ομιλία στη Λάρισα, επιχειρώντας μια κίνηση υψηλού συμβολισμού στην περιοχή που επλήγη από τον Daniel και επιχειρεί να αποκαταστήσει τις ζημιές. «Η ώρα είναι τώρα», είναι το σύνθημα μέσω του οποίου ο κ. Δούκας προσπαθεί και από τη Λάρισα να κινητοποιήσει κόσμο υπέρ της αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών.

Ο Παύλος Γερουλάνος υπογράμμισε εν τω μεταξύ χθες την ανάγκη να ξεκινήσει υπό την ηγεσία του ένας νέος νικηφόρος πολιτικός κύκλος για το ΠΑΣΟΚ με ένα νέο σποτ, το οποίο είναι εμπνευσμένο από μια γνωστή ταινία της δεκαετίας του ’90, τη «μέρα της Μαρμότας». Το νέο σποτ συνοδεύεται από το σύνθημα που έχει υιοθετήσει η καμπάνια του, την τελευταία εβδομάδα: «Ήρθε η ώρα». Με πολύ χιούμορ αλλά και νόημα, στέλνει ένα καθαρό μήνυμα: Στις 6 Οκτωβρίου, έχουμε επιλογή. Ήρθε ή ώρα!». Ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση έγραψε: «Τι γίνεται όταν νιώθεις εγκλωβισμένος να ζεις την ίδια πολιτική πραγματικότητα, ξανά και ξανά; Μπορείς να σπάσεις το μοτίβο; Μπορεί να λήξει η πολιτική «μέρα της Μαρμότας» στην Ελλάδα; Ή είμαστε… καταδικασμένοι να ζούμε τα ίδια, κάθε τετραετία; Στις 6 Οκτωβρίου, έχουμε επιλογή. Ήρθε η ώρα!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments