Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές κάλπες

ΠΑΣΟΚ: Στην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές κάλπες

Πηγή Φωτογραφίας: [371721] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ 88η Δ.Ε.Θ. (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Κορυφώνονται οι προεκλογικές δραστηριότητες

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζονται για την τελική «μάχη» ενόψει των εκλογών της 6ης Οκτωβρίου, και προς το παρόν κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιοι θα προκριθούν στον δεύτερο γύρο. Οι επόμενες τέσσερις ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης, καθώς οι «6» προσπαθούν να συσπειρώσουν το εκλογικό τους κοινό. Όλα τα επιτελεία έχουν αναλύσει τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες των υποψηφίων.

Παρά τις διαφωνίες τους, όλοι συμφωνούν ότι ο διάλογος μέχρι τώρα έχει διεξαχθεί σε πολιτισμένο επίπεδο. Ωστόσο, δεν μπορεί να παραβλεφθεί η ένταση που υπήρξε μεταξύ των «6», με αποκορύφωμα τις αλληλοκατηγορίες που αντάλλαξαν κατά τη διάρκεια του πράσινου debate. Είναι πιθανό οι επιθέσεις να συνεχιστούν μέχρι την ημέρα των εκλογών, και σίγουρα δεν πέρασαν απαρατήρητες, χωρίς μάλιστα να λείπουν οι εντάσεις.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης προχώρησε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου με μια πολιτική στρατηγική που στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: πολιτική αυτονομία, ενότητα και ανανέωση. Στο επιτελείο του προεδρεύοντος του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η πολιτική που ακολούθησε το προηγούμενο διάστημα αποδίδει καρπούς, κάτι που αποτυπώνεται δημοσκοπικά στην αύξηση της επιρροής του ΠΑΣΟΚ και στη συγχρόνως πτώση της κυβέρνησης.

Στη Χαριλάου Τρικούπη, υπάρχει η πεποίθηση ότι στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ αναγνωρίζονται τρία σημαντικά επιτεύγματα για την παράταξη. Πρώτον, ο ενωτικός χαρακτήρας της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ. Δεύτερον, η ανοιχτή Κεντρική Επιτροπή, όπου οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις θέσεις τους για την προεδρική εκλογή. Τρίτον, το debate, από το οποίο το ΠΑΣΟΚ βγήκε ενισχυμένο. Στο επιτελείο του εκτιμούν ότι ο Ανδρουλάκης υπηρέτησε και τους τρεις αυτούς τομείς με συνέπεια, και ότι πλέον αποτελούν «προίκα» για την παράταξη.

Εν όψει της Κυριακής, στο στρατόπεδο του Ν. Ανδρουλάκη επικρατεί μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Σύμφωνα με συνεργάτες του, τα μηνύματα που λαμβάνουν σχετικά με την κατάσταση στην Αττική είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά. Οι περιοδείες και οι τηλεφωνικές επαφές έχουν αποφέρει υψηλό ποσοστό ανταπόκρισης.

Ενδεικτική είναι η συμμετοχή του κόσμου στην ομιλία που πραγματοποίησε στον Πειραιά, μια περιοχή όπου το ΠΑΣΟΚ δεν έχει ισχυρή παρουσία, με 350 πολίτες να παρακολουθούν. Παρομοίως, οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή στην ομιλία του στην πλατεία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο της Κρήτης δεν υστερούσε σε τίποτα σε σχέση με την προεκλογική ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Εκτός από την Κρήτη, που είναι ένα από τα κύρια σημεία αναφοράς του, ο Ν. Ανδρουλάκης διατηρεί επίσης ισχυρές δυνάμεις σε περιοχές όπως η Θεσσαλία, η Θράκη και τα νησιά του Αιγαίου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προγραμματίζει την κεντρική του ομιλία.

Στις επόμενες ώρες, αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα προεκλογικό σποτ, στο οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, θα καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στις εκλογές, ενώ θα προχωρά και σε έναν προσωπικό απολογισμό. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, το βίντεο θα περιλαμβάνει αρκετά προσωπικά στοιχεία από τη ζωή του, ενώ θα τονίζει την ανεξαρτησία του και την απουσία συμφερόντων, προβάλλοντας παράλληλα την ανάγκη για ενότητα στην παράταξη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments