Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ανάσα από τη δημοσκοπική κατάρρευση

ΣΥΡΙΖΑ: Μια ανάσα από τη δημοσκοπική κατάρρευση

Πηγή Φωτογραφίας: [369623] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΒΑΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑ (ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΣΑΚΙΤΖΗΣ / EUROKINISSI)

Προσπάθειες να μειωθούν οι τόνοι της εσωκομματικής αντιπαράθεσης

Μετά από αρκετό καιρό, στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ καταβλήθηκε προσπάθεια να μειωθούν οι εντάσεις.

Τα αντίπαλα στρατόπεδα έχουν εκφραστεί έντονα, με τελευταίο «επεισόδιο» τις προειδοποιήσεις από στελέχη των «87», που αναφέρουν ότι οποιαδήποτε αμφισβήτηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής για την απομάκρυνση του Στέφανου Κασσελάκη θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάσπαση.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι υποστηρικτές του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα θέσουν αυτό το ζήτημα στην επερχόμενη συνεδρίαση του ανώτατου καθοδηγητικού οργάνου του κόμματος, που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως 3 Νοεμβρίου.

Οι περισσότεροι βουλευτές, ανησυχώντας για τα αρνητικά μηνύματα που στέλνουν οι δημοσκοπήσεις, τόνισαν την ανάγκη να παραμεριστούν οι προσωπικές αντιπαραθέσεις ώστε να μην προκληθούν περαιτέρω προβλήματα. Ο Νίκος Παππάς απευθύνθηκε στους βουλευτές, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να επιτρέπεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να υποκαθιστούν την κοινοβουλευτική μας εργασία ή, πολύ περισσότερο, να την επισκιάζουν στον δημόσιο λόγο.

Ο Σωκράτης Φάμελλος είπε: «Δεν πρέπει να λέμε πράγματα που προσβάλλουν άλλους συντρόφους».

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ζήτησε: «Να πάμε όλοι ενωμένοι και συντεταγμένοι στις προεδρικές εκλογές». Ο Χρήστος Γιαννούλης τόνισε ότι «κάποια στιγμή όλοι χρειαζόμαστε κανόνες και κανείς μας δεν πρέπει να παρεκκλίνει από τις πολιτικές δηλώσεις που πρέπει να κάνει δημόσια», ενώ σε ενωτικό τόνο κινήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, και η Θεοδώρα Τζάκρη.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, μια μικρή ανακωχή πριν από τη μεγάλη «μάχη» του Συνεδρίου ήταν απαραίτητη.87 «87» Οι δηλώσεις που εξέδωσαν ορισμένα κόμματα του νομού για τη στήριξη του Στέφανου Κατσελάκη, όπως υποστηρίζεται, επιβάρυναν το κλίμα.

Σύντομα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Σωκράτη Φάμελλο.

Αυτή την περίοδο το κλίμα που έχει δημιουργηθεί για την Κουμουνδούρου δεν μπορεί να αναστραφεί. Στην έρευνα της Opinion Poll για λογαριασμό του ACTION 24, στην πρόθεση ψήφου καταγράφηκε στο 7,7%.

Βρίσκεται στην πέμπτη θέση πίσω από τη Νέα Δημοκρατία (27,1%), το ΠΑΣΟΚ (14%), το ΚΚΕ (8,8%) και την Ελληνική Λύση (8,7%). Ανάλογη είναι η εικόνα και της Palmos Analysis για το tvxs με την Κουμουνδούρου να βρίσκεται στην τρίτη θέση με μονοψήφια ποσοστά. Νέα Δημοκρατία 23,8%, ΣΥΡΙΖΑ 8,7%, ΠΑΣΟΚ 14,8%.

Ο Νικόλας Φαραντούρης ανακοίνωσε χθες ότι θα είναι ο τέταρτος υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ευρωβουλευτής φέρεται να έχει ήδη συγκεντρώσει τις 30 υπογραφές που απαιτούνται από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και φαίνεται να έχει δυναμική, καθώς έλαβε 141.000 ψήφους στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Όπως δήλωσε, επιδιώκει την «ολοκλήρωση του μετασχηματισμού του κόμματος σε μια μεγάλη δημοκρατική προοδευτική παράταξη, που θα εκτείνεται από την Αριστερά μέχρι το προοδευτικό κέντρο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments