Ελλάδα

Τέμπη:Η Καρυστιανού κατηγόρησε τον Πλακιά πως προσπάθησε να εμποδίσει ομιλία της στην Ευρωβουλή-«Λέει ψέματα»

Τέμπη:Η Καρυστιανού κατηγόρησε τον Πλακιά πως προσπάθησε να εμποδίσει ομιλία της στην Ευρωβουλή-«Λέει ψέματα»

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Τέμπη: Η Καρυστιανού κατηγόρησε τον Πλακιά πως προσπάθησε να εμποδίσει ομιλία της στην Ευρωβουλή - «Λέει ψέματα»

Συνεχίζεται η κόντρα των συγγενών των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών και μάλιστα στους τηλεοπτικούς δέκτες - Ο ευρωβουλευτής Κ. Αρβανίτης διέψευσε την κυρία Καρυστιανού σε επικοινωνία του με τον ΑΝΤ1

Στον «αέρα» βρίσκεται η μεγάλη συναυλία στη μνήμη των θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Συγγενών Θυμάτων στις 11 Οκτωβρίου στο Καλλιμάρμαρο, με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών. Την ίδια στιγμή, η σύγκρουση ανάμεσα στους συγγενείς των θυμάτων συνεχώς εντείνεται, με επίκεντρο το εισιτήριο των 15 ευρώ που καλούνται να καταβάλουν οι πολίτες για να παρακολουθήσουν τη συναυλία.

Την ίδια ώρα η κυρία Μαρία Καρυστιανού, Πρόεδρος του Συλλόγου, εμφανίστηκε στην εκπομπή «Το Πρωινό» και προσπάθησε να διευκρινίσει τη θέση της για την αποστολή εξωδίκου στις οικογένειες Πλακιά, καθώς και για τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης της συναυλίας.

Αναφερόμενη στο εξώδικο προς τις οικογένειες Πλακιά, η κυρία Καρυστιανού ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για αυτήν την ενέργεια, τονίζοντας ότι στόχος της είναι να αποτρέψει περαιτέρω προστριβές.

Παράλληλα, ανέφερε πως ο Νίκος Πλακιάς είχε επικοινωνήσει με το γραφείο του ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη, επιδιώκοντας να μπλοκάρει την παρουσία της στο Ευρωκοινοβούλιο και να υπονομεύσει την εκπροσώπησή της.

«Ο Σύλλογος ακόμη και τώρα θέλει να είναι ενωμένος και κρατάει μία στάση άμυνας ή υποχώρησης. Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Πλακιάς επικοινώνησε με το γραφείο του κ. Αρβανίτη, προσπαθώντας να μπλοκάρει την παρουσία μου στο Ευρωκοινοβούλιο, λέγοντας πως λειτουργώ για τον εαυτό μου και άλλες 2-3 οικογένειες, ότι δεν εκπροσωπώ κανέναν και ρώτησε γιατί με βοηθάει. Τότε, αναγνώρισα, παρόλο που δεν ήθελα να το πιστέψω, ότι το θέμα είναι προσωπικό και δεν θα σταματήσει ποτέ. Αφού λοιπόν είναι προσωπικό και αφορά τον δικό μου αγώνα, δεν μπορώ να αφήσω εμπόδια στον δρόμο μου, ακόμη κι αν προέρχονται από συγγενείς θυμάτων, που για κάποιον λόγο θέλουν να βρίσκονται απέναντί μου. Αυτή είναι η δική μου κόκκινη γραμμή. Για αυτό προχώρησα σε αυτό το εξώδικο», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε βίντεο:

Βέβαια όπως αποκάλυψε ο παρουσιαστής, Γιώργος Λιάγκας, σε επικοινωνία της εκπομπής του ΑΝΤ1 με τον ευρωβουλευτή, ο κ. Αρβανίτης διέψευσε πως δέχθηκε τέτοια παρέμβαση από την οικογένεια Πλακιά.Στην ίδια εκπομπή, μίλησε τηλεφωνικά και ο κ. Νίκος Πλακιάς, ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και θείος ενός επίσης κοριτσιού που σκοτώθηκαν στη σύγκρουση των τρένων. Από την πλευρά του, μέσω τηλεφωνικής παρέμβασης διέψευσε κατηγορηματικά ότι επιχείρησε να εμποδίσει την ομιλία της κυρίας Καρυστιανού.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να σταθώ εμπόδιο σε καμία μητέρα που έχασε το παιδί της», είπε, προσθέτοντας ότι η συναυλία πρέπει να πραγματοποιηθεί με τη σύμφωνη γνώμη όλων των οικογενειών των θυμάτων, ώστε να μην υπάρχει διχασμός. Ο Νίκος Πλακιάς τόνισε επίσης ότι η ενημέρωση για τη συναυλία ήταν ανεπαρκής και εξέφρασε την επιθυμία του να γνωστοποιηθεί το κόστος της εκδήλωσης, ώστε να διασφαλιστεί ότι τα χρήματα θα καλύψουν αποκλειστικά τα έξοδα των διοργανωτών και των εργαζομένων. «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γίνει η συναυλία, αρκεί να μην χρησιμοποιείται το όνομα όλων των θυμάτων χωρίς τη συναίνεση των συγγενών τους», υπογράμμισε.

Δείτε βίντεο:

Η ένταση κορυφώθηκε όταν ο κ. Πλακιάς δήλωσε ότι η κ. Καρυστιανού λέει ψέματα και ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιος από το γραφείο του κ. Αρβανίτη την ενημέρωσε για την υποτιθέμενη παρέμβασή του. «Πώς να καθίσω δίπλα σε έναν άνθρωπο που λέει ψέματα για μένα; Δεν γίνεται να προχωρήσουμε ενωμένοι όταν υπάρχει αυτή η καχυποψία», είπε οργισμένος.

Παρά την ένταση, ο κ. Πλακιάς απηύθυνε έκκληση για ενότητα, προτείνοντας όλες οι οικογένειες των θυμάτων να παραστούν στη συναυλία και να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αλληλεγγύης. «Θέλω τα έσοδα να καλύψουν μόνο τα έξοδα της συναυλίας και να μην υπάρχει κέρδος. Εάν το πετύχουμε αυτό, τότε μπορούμε να διοργανώσουμε κι άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον, χωρίς αντιπαραθέσεις και διαφωνίες», κατέληξε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments