Γεωπολιτικά

Το Ισραήλ βομβάρδισε ιατρικό κέντρο στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 6 νεκροί

Το Ισραήλ βομβάρδισε ιατρικό κέντρο στο κέντρο της Βηρυτού – Τουλάχιστον 6 νεκροί

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο, militaire.gr

Έξι νεκροί σε αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε ιατρικό κέντρο στο κέντρο της Βηρυτού, σύμφωνα με τον Λίβανο, όπως μετέδωσαν διεθνή ΜΜΕ.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εξακολουθούν σε όλη τη Βηρυτό και το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε ότι τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν σε ισραηλινή επίθεση σε κέντρο υγείας, στο κεντρικό προάστιο Bachoura. Είναι έγκλημα πολέμου η στόχευση εργαζομένων στον τομέα της υγείας, σημειώνει ο Guardian.

Το ιατρικό κέντρο ανήκε στην Ισλαμική Οργάνωση Υγείας που συνδέεται με τη Χεζμπολάχ. Είναι η δεύτερη φορά που το κέντρο της Βηρυτού γίνεται στόχος από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε τους βομβαρδισμούς πριν από δύο εβδομάδες. Στην περιοχή βρίσκεται το λιβανέζικο κοινοβούλιο και η περιφερειακή έδρα του ΟΗΕ.

Η νότια συνοικία Dahiyeh , όπου σκοτώθηκε ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα την περασμένη εβδομάδα, έχει επίσης στοχοποιηθεί επανειλημμένα. Το IDF έχει εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους πολίτες σε πολλές γειτονιές, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αυτές φέρεται να μην έρχονται έγκαιρα για να φύγουν οι άνθρωποι.

Οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές έχουν σκοτώσει παραϊατρικό προσωπικό σε όλο τον Λίβανο τις τελευταίες δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένων των αεροπορικών επιδρομών που σκότωσαν 14 εργαζόμενους στον τομέα της υγείας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τη Δευτέρα, έξι ακόμη νοσηλευτές σκοτώθηκαν στη δυτική Μπεκάα, όλοι τους ανήκαν στην Ισλαμική Οργάνωση Υγείας.

Το Ισραήλ έχει επίσης κατηγορηθεί για στόχευση εργαζομένων στον τομέα της υγείας στη Γάζα, μεταξύ άλλων για τη δολοφονία τους σε αεροπορικές επιδρομές σε νοσοκομεία και ασθενοφόρα, καθώς και για τη σύλληψη και τον βασανισμό τους. Το Ισραήλ αρνείται ότι στοχεύει γιατρούς και ισχυρίζεται ότι η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους ως ανθρώπινες ασπίδες.

«Να σταματήσουν οι ΗΠΑ να χρηματοδοτούν αυτή την τρέλα» Η Αμερικανίδα βουλευτής Rashida Tlaib, η μόνη Παλαιστίνιο-Αμερικανίδα στο Κογκρέσο και σφοδρός επικριτής της υποστήριξης των ΗΠΑ προς το Ισραήλ – έκανε ένα προφανές σχόλιο για τον θάνατο του Kamel Ahmad Jawad, ενός κατοίκου των ΗΠΑ που σκοτώθηκε σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο. Σε ανάρτησή της στο Instagram αναφέρει:

«Θα πρέπει να σώσουμε ζωές ανεξαρτήτως πίστης ή εθνότητας. Θα έπρεπε να είχαμε χρησιμοποιήσει τη μόχλευση μας για να απαιτήσουμε κατάπαυση του πυρός. Έχουμε ήδη χάσει έναν Αμερικανό που ήταν πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Πόσοι ακόμη πρέπει να πεθάνουν πριν σταματήσει η χώρα μας να στέλνει περισσότερες αμερικανικές βόμβες και να χρηματοδοτεί αυτήν την τρέλα;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments