Διεθνή

Ισραήλ: Ο IDF σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ που ήταν πίσω από το χτύπημα με τα 12 νεκρά παιδιά

Ισραήλ: Ο IDF σκότωσε τον διοικητή της Χεζμπολάχ που ήταν πίσω από το χτύπημα με τα 12 νεκρά παιδιά
Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν έναν εκ των διοικητών της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο

Τον διοικητή της Χεζμπολάχ που ήταν υπεύθυνος για το θανατηφόρο χτύπημα σε γήπεδο ποδοσφαίρου σκότωσε ο στρατός του Ισραήλ κατά τη διάρκεια επιχείρισης.

Συγκεκριμένα, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF) ανακοίνωσαν ότι σκότωσαν έναν εκ των διοικητών της Χεζμπολάχ, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για την επίθεση με ρουκέτες στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα του Γκολάν, κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 παιδιά και έφηβοι σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου τον Ιούλιο.

Η επίθεση στο χωριό Μαζντάλ Σαμς σκότωσε 12 παιδιά, ηλικίας 10 έως 16 ετών, που έπαιζαν ποδόσφαιρο και τραυμάτισε δεκάδες άλλα.

Οι IDF δήλωσαν ότι ο Καντέρ Σαχαμπίγια σκοτώθηκε σε αεροπορική επιδρομή την Τετάρτη. Μάλιστα, ο Καντέρ Σαχαμπίγια ήταν υπεύθυνος και για πολλές άλλες επιθέσεις με αντιαρματικούς πυραύλους και ρουκέτες εναντίον θέσεων των IDF.

Μπάιντεν: «Τίποτα δεν θα συμβεί σήμερα με το Ιράν»

Ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι «τίποτα δεν θα συμβεί» σήμερα Πέμπτη (σ.σ. ώρες ΗΠΑ) αναφορικά με μια ισραηλινή απάντηση κατά του Ιράν, μετά την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε την Τρίτη η Ισλαμική Δημοκρατία κατά του Ισραήλ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε σήμερα ότι είναι σε εξέλιξη «συζητήσεις» για ενδεχόμενα ισραηλινά πλήγματα σε ιρανικές πετρελαϊκές εγκαταστάσεις, μετά την επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του ισραηλινού εδάφους, την Τρίτη.

Στην ερώτηση «Συμφωνείτε με πλήγματα του Ισραήλ στις πετρελαϊκές υποδομές του Ιράν;» ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Αυτό το θέμα το συζητάμε. Πιστεύω ότι θα ήταν λίγο…» χωρίς να ολοκληρώσει τη φράση του.

Αμέσως μετά τη δήλωση του Μπάιντεν, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε απότομα. Γύρω στις 17.50 (ώρα Ελλάδας) το αμερικανικό αργό WTI έφτασε τα 73,12 δολάρια το βαρέλι (+4,34%) ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας κατέγραφε αύξηση 3,95%, φτάνοντας τα 76,81 δολάρια το βαρέλι.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments