Διεθνή

Ο ήρωας με τα σανδάλια του Τελ Αβίβ -Ο περαστικός που κυνήγησε και σκότωσε τον έναν τρομοκράτη [vid]

Ο ήρωας με τα σανδάλια του Τελ Αβίβ -Ο περαστικός που κυνήγησε και σκότωσε τον έναν τρομοκράτη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Ο ήρωας με τα σανδάλια του Τελ Αβίβ -Ο περαστικός που κυνήγησε και σκότωσε τον έναν τρομοκράτη [vid]

Ήρωα χαρακτηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ τον άνδρα που κυνήγησε τους τρομοκράτες και σκότωσε έναν εξ αυτών στην τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή Γιάφα του Τελ Αβίβ.

Ο Λεβ Κρίτμαν έτρωγε σνίτσελ στην παλιά λιμενική περιοχή της Γιάφα στο Τελ Αβίβ το βράδυ της Τρίτης όταν άκουσε πυροβολισμούς. Χωρίς να διστάσει, έτρεξε στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο όπου τα δύο μέλη της Χαμάς, η οποία και ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα, Μοχάμαντ Μέσεκ και Αχμέντ Χιμούνι, σκότωναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους.

Ο Κρίτμαν, ο οποίος έσωσε 20 ανθρώπους από το μακελειό πέρυσι τον Οκτώβριο στο φεστιβάλ της Nova, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε τον έναν εξ αυτών.Πλάνα τον δείχνουν να τρέχει πίσω τους καθώς πυροβολεί, αναγκάζοντας τον άλλον να τραπεί σε φυγή. Φρόντισε επίσης τους τραυματίες πριν φτάσουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ο δεύτερος τρομοκράτης εξουδετερώθηκε λίγο αργότερα από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Η στιγμή που ο Λεβ Κρίτμαν πυροβολεί τον έναν από τους τρομοκράτες

Οι Aρχές επιβεβαίωσαν αργότερα ότι επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 11 τραυματίστηκαν στην επίθεση, η οποία έγινε λίγα λεπτά πριν από το πλήγμα του Ιράν κατά του Ισραήλ με 180 πυραύλους.

«Έχω μαζί μου το όπλο μου πάντα» λέει ο άνδρας που σκότωσε τον έναν τρομοκράτη

Μιλώντας σε τοπικά δίκτυα, ο Κρίτμαν είπε: «Μένω ακριβώς πάνω από τον σιδηροδρομικό σταθμό. Είχα μόλις τελειώσει τη δουλειά μου και πεινούσα, οπότε κατέβηκα κάτω στο εστιατόριο και τότε άκουσα πυροβολισμούς. Υπηρετώ στη Γάζα τους τελευταίους έξι μήνες, κάνοντας αναγνώριση, ψάχνοντας για σήραγγες, οπότε αναγνώρισα αμέσως τον θόρυβο. Δεν μπορείς να κάνεις λάθος με αυτό τον ήχο».

Και συνεχίζει: «Έχω μαζί μου όπλο στο Ισραήλ επειδή η πραγματικότητα είναι ότι πάντα κάτι θα συμβεί και είμαι σε εφεδρική υπηρεσία», ενώ ερωτηθείς αν είναι ήρωας, απάντησε: «Είναι πολύ κολακευτικό, αλλά νιώθω περίεργα. Και δεν αισθάνομαι σαν ήρωας».

Τα τοπικά δίκτυα σχολίασαν επίσης το γεγονός ότι κυνήγησε τους τρομοκράτες φορώντας σανδάλια, με αποτέλεσμα τα υποδήματά του να έχουν γίνει viral. Ο ίδιος, πάντως, αναφέρει: «Φοράω πάντα αυτά τα σανδάλια».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments