Nέα της αγοράς

Ρωσία: Πάγωσε κεφάλαια των JP Morgan και Mellon με δικαστική απόφαση

Ρωσία: Πάγωσε κεφάλαια των JP Morgan και Mellon με δικαστική απόφαση

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Ρωσία: Πάγωσε κεφάλαια των JP Morgan και Mellon με δικαστική απόφαση

Γιατί το δικαστήριο πάγωσε περίπου 372 εκατομμύρια δολάρια συνολικά - Τι σκεπτικό της απόφασης

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της Περιφέρειας της Μόσχας πάγωσε την Τετάρτη κεφάλαια των αμερικανικών τραπεζών Bank of New York Mellon που κατέχει το ρωσικό υποκατάστημα της Citibank και JP Morgan Chase που κατέχει η ρωσική θυγατρική της Morgan Chase Bank, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε περίπου 372 εκατομμύρια δολάρια.

\

Σύμφωνα με το σκεπτικό που αναγράφεται στη δικαστική απόφαση, η διαδικασία ξεκίνησε με πρωτοβουλία του αναπληρωτή εισαγγελέα της Ρωσίας «προς υπεράσπιση των συμφερόντων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» σε σχέση με την ανάκληση της άδειας της τράπεζας MR από την κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας με σχέδια για διάλυση της τράπεζας έως το 2025.

Βρετανία: Οι αεροπορικές εταιρείες διεκδικούν 3 δισ. δολ. από τις ασφαλιστικές για «ομηρία» αεροσκαφών στη Ρωσία

Η εισαγγελία, σύμφωνα με το Reuters, ξεκίνησε τη δράση στα τέλη του περασμένου μήνα κατά των ρυθμιστικών αρχών της Ουκρανίας και των δύο αμερικανικών τραπεζών – Bank of New York Mellon και JP Morgan Chase Bank κάνοντας λόγο για «απαλλοτρίωση» της περιουσίας της MR bank – ουκρανικής θυγατρικής της μεγαλύτερης τράπεζας της Ρωσίας, της Sberbank. Ανέφερε ότι η ενέργεια παραβίαζε τα νόμιμα συμφέροντα του κράτους.

Η εισαγγελία ζήτησε την αναγνώριση 121 εκατομμυρίων δολαρίων που τοποθετήθηκαν από την τράπεζα MR σε λογαριασμό της JP Morgan Chase ως νόμιμη ιδιοκτησία της Sberbank και 251 εκατομμυρίων δολαρίων που τοποθετήθηκαν σε λογαριασμό της Bank of New York Mellon – συνολικού ποσού αποζημίωσης 372 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα, η ενέργεια είχε ως αποτέλεσμα να στερηθεί η Sberbank του δικαστικού ελέγχου στη θυγατρική της και το δικαίωμα διάθεσης των εσόδων της, πράγμα που σημαίνει ότι το κράτος «έχασε την ευκαιρία να εξασφαλίσει το δικό του εισόδημα από τη δραστηριότητα της τράπεζας MR στο εξωτερικό».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments