Οδηγός

Επίδομα θέρμανσης 2024: Οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ποιοι κάνουν αίτηση

Επίδομα θέρμανσης 2024: Οι δικαιούχοι και τα ποσά – Ποιοι κάνουν αίτηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΘΕΡΜΑΝΣΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το επίδομα θέρμανσης 2024 φαίνεται πως θα αφορά όλα τα είδη καυσίμων

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, ενώ μέσα στον μήνα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ποσά και τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης για το 2024.

Τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται να εκδώσουν μέσα στον Οκτώβριο την Κοινή Υπουργική Απόφαση, με την οποία θα καθορίζονται τα ποσά του επιδόματος θέρμανσης, αλλά και τα κριτήρια.

Σημειώνεται πως το επίδομα θέρμανσης 2024 φαίνεται πως θα αφορά όλα τα είδη καυσίμων (πετρέλαιο θέρμανσης, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα ή θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης)/.

Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια του επιδόματος θέρμανσης

Σύμφωνα με πληροφορίες, χωρίς εκπλήξεις σε δικαιούχους και κριτήρια αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα MyΘέρμανση, για να κάνουν αιτήσεις για επίδομα θέρμανσης 2024-2025 οι φετινοί δικαιούχοι.

Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα.

Το ύψος του επιδόματος κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ, ενώ σε περιοχές με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες το ποσό μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 ευρώ. Προϋπόθεση για την καταβολή του επιδόματος είναι η πραγματοποίηση αγορών διπλάσιας αξίας από το δικαιούμενο ποσό μέχρι τις 31 Μαρτίου 2025.

Το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να δοθεί φέτος σε όσους θα πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Για το ετήσιο εισόδημα:

  • Έως και 16.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα για τους άγαμους.
  • Έως και 24.000 ευρώ θα πρέπει να είναι το ετήσιο εισόδημα για τους έγγαμους. Το ποσό αυτό θα αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, για τις οικογένειες με παιδιά.
  • Το εισοδηματικό όριο για ένα νοικοκυριό με 1 παιδί θα πρέπει να ανέρχεται στα 29.000 ευρώ, για ένα νοικοκυριό με 2 παιδιά θα πρέπει να είναι στα 34.000 ευρώ και για ένα νοικοκυριό με 3 παιδιά το κριτήριο του εισοδήματος στα 39.000 ευρώ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments