Οδηγός

ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ: Ερχονται 370 μόνιμες προσλήψεις- Ποιες ειδικότητες αφορά

ΣΤΑΣΥ – ΟΣΥ: Ερχονται 370 μόνιμες προσλήψεις- Ποιες ειδικότητες αφορά

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΡΜΟΙ ΤΟΥ ΤΡΑΜ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Διορισμούς σε μετρό, ηλεκτρικό, λεωφορεία και τραμ προανήγγειλε το υπουργείο Εσωτερικών - Πώς θα κατανεμηθούν

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η υφυπουργός, Βίβη Χαραλαμπογιάννη, ανακοινώνοντας τον προγραμματισμό προσλήψεων στο δημόσιο για το 2025, ανακοίνωσαν συνολικά 370 θέσεις εργασίας για την ενίσχυση των μεταφορών στην πρωτεύουσα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πως θα κατανεμηθούν οι θέσεις αλλά ούτε και τι ειδικότητες θα ζητούνται. Παρόλα αυτά, ορισμένες από τις 370 θέσεις ενδέχεται να απευθύνονται και σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), για αυτό αξίζει να σημειώσουμε εδώ πως οι προσλήψεις για τις κατηγορίες ΠΕ και ΤΕ (απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ) θα γίνουν από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Ένας μικρός αριθμός αριθμός θέσεων θα διατεθεί στους επιτυχόντες του πρώτου διαγωνισμού και όλες οι υπόλοιπες θα απευθύνονται στους επιτυχόντες του δεύτερου γραπτού διαγωνισμού που αναμένεται να διεξαχθεί μέχρι την άνοιξη του 2025.

Ωστόσο, παρατηρείται πως στους διαγωνισμούς που προκηρύσσει η ΣΤΑΣΥ, υπάρχουν πάντοτε θέσεις για απόφοιτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), δηλαδή για υποψήφιους που διαθέτουν μόνο απολυτήριο λυκείου. Οι προσλήψεις ΔΕ μοριοδοτούνται σύμφωνα με τα τυπικά και πρόσθετα προσόντα των υποψηφίων, όπως η γνώση αγγλικής γλώσσας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments