Πολιτική

Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Κασσελάκης

Ανακοινώνει υποψηφιότητα ο Κασσελάκης

Πηγή Φωτογραφίας: [371679] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Οι πληροφορίες συγκλίνουν για απόψε το απόγευμα.

Αναμένεται σήμερα το απόγευμα η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη.

Παράλληλα, το Γραφείο Τύπου του Στέφανου Κασσελάκη προσπαθεί να προσδώσει μια αίσθηση μυστηρίου στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, χρησιμοποιώντας αλλεπάλληλα ψέματα. Συγκεκριμένα, η κ. Ευγενία Κουντούρη, υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου, δήλωσε χθες, Τετάρτη, ότι ο κ. Κασσελάκης δεν θα ανακοινώσει σήμερα την υποψηφιότητά του, διαψεύδοντας την κ. Τζάκρη, η οποία είχε αναφέρει ότι αυτό θα συμβεί την Παρασκευή, και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ανακοίνωση θα γίνει την επόμενη εβδομάδα.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι ο πρώην πρόεδρος αποφάσισε να προχωρήσει σήμερα στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του, πιθανώς λόγω των δημοσιευμάτων που ανέφεραν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης καθυστερούσε την ανακοίνωση εξαιτίας προβλημάτων με το «Πόθεν Έσχες» του ή επειδή περίμενε να διαπιστώσει αν ελέγχει το συνέδριο, ώστε να αποφύγει την εκ νέου διαδικασία των εκλογών.

Σε κάθε περίπτωση, η ομάδα του Σ. Κασσελάκη φαίνεται να λειτουργεί με ανακρίβειες και με μια προσέγγιση που υποδηλώνει είτε ότι είναι σε σύγχυση είτε ότι παίζει παιχνίδια εις βάρος των δημοσιογράφων που ασχολούνται με την κάλυψη του ρεπορτάζ.

Φάμελλος: Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ έχει φτάσει στο απροχώρητο

Την ίδια στιγμή, ο υποψήφιος για την προεδρία Σ. Φάμελλος προβαίνει σε δηλώσεις σχετικά με την κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Κουμουνδούρου.

Αρχικά, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι η κατάσταση «έχει φτάσει στο απροχώρητο», επισημαίνοντας ότι «ο λόγος που προχώρησε η πρόταση μομφής και η υποβολή υποψηφιοτήτων ήταν αυτή ακριβώς η απαξίωση και σαν κόμμα και ιδέες, γι’ αυτό και μιλάω για επανεκκίνηση».

Πρόσθεσε ότι «το γυαλί δεν θα κολλήσει με συσχετισμούς ομάδων», διότι, όπως ανέφερε, «αυτό που χρειαζόμαστε στην Ελλάδα είναι μια προοδευτική αντιπολίτευση, ειδικά τώρα που ο κόσμος δεν εμπιστεύεται την πολιτική. Το γυαλί θα κολλήσει όχι μόνο αν το θέλουν κάποιοι που βρίσκονται ήδη σε ένταση μεταξύ τους, αλλά αν το θέλει και η κοινωνία».

Στη συνέχεια, απαντώντας για το αν θα δώσει ρόλο στον Στέφανο Κασσελάκη, εφόσον εκλεγεί εκείνος στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φάμελλος σημείωσε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ του Φάμελλου, δεν μπορούμε σε ένα προοδευτικό κόμμα να θεωρούμε εξουσία τον πρόεδρο. Όταν καλούμε κι άλλους δημιουργικούς πολίτες που χρειάζονται στο κόμμα, σημαίνει όλοι είναι απαραίτητοι και δεν θα υπάρχει κανένας αποκλεισμός. Είναι στον χαρακτήρα μου η ενωτική στάση, είμαι, ήμουν και θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Η κριτική που κάναμε στον πρώην πρόεδρο είναι γιατί παρέκκλινε όχι από μια πορεία, αλλά από τον στόχο της ενίσχυσης και της βιωσιμότητας του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή αυτά που συνέβαιναν μας απαξίωναν και μας συρρίκνωναν. Αυτό είναι το θέμα».

Τέλος, σε ερώτηση για τον Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε πως είναι περήφανος που συμμετείχε στην κυβέρνησή του, η οποία έχει πολιτική παρακαταθήκη και πρέπει να τιμηθεί, όπως είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments