Πολιτική

Αύριο στις 8μμ η ομιλία Μητσοτάκη – Ερωτηματικό η παρουσία των Καραμανλή και Σαμαρά

Αύριο στις 8μμ η ομιλία Μητσοτάκη – Ερωτηματικό η παρουσία των Καραμανλή και Σαμαρά

Πηγή Φωτογραφίας: [368540] 15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής δείχνουν να αγνοούν την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις 20.00, θα μιλήσει στην εκδήλωση «Πάμε Ρηγίλλης» για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας, στην οδό Ρηγίλλης.

Αυτό γνωστοποίησαν πριν από λίγο πηγές της ΝΔ.

Ωστόσο, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να παραβλέπουν την προσωπική πρόσκληση του πρωθυπουργού, την οποία τους απηύθυνε μέσω τηλεφωνημάτων. Εκτός από κάποιον απρόβλεπτο λόγο, δεν σκοπεύουν να παραβρεθούν στο πάρτι που διοργανώνεται έξω από τα ιστορικά γραφεία της ΝΔ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει χαιρετισμό.

Η απουσία των δύο πρώην πρωθυπουργών δεν θα είχε τόσο μεγάλη πολιτική σημασία αν δεν είχαν προηγηθεί τα προσωπικά τηλεφωνήματα του Μητσοτάκη. Τώρα, όμως, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής φαίνεται να αγνοούν την πρόσκληση του πρωθυπουργού, στέλνοντας ένα μήνυμα ευρύτερης αμφισβήτησής του.

Ο Μητσοτάκης φαίνεται ότι επικοινώνησε μαζί τους με σκοπό να τους θέσει το δίλημμα: είτε να συμμετάσχουν στην εκδήλωση της Ρηγίλλης ως υποστηρικτές, είτε να εκτεθούν στη βάση της παράταξης, καθώς η απουσία τους από μια γιορτή της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να θεωρηθεί αρνητική. Ωστόσο, από το αποτέλεσμα φαίνεται ότι αυτή η κίνηση ήταν λανθασμένη, καθώς ο πρωθυπουργός φαίνεται να είναι ο μόνος που ζημιώνεται, καθώς οι δύο πρώην πρωθυπουργοί δείχνουν να τον αγνοούν.

Ταυτόχρονα, οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι είναι κυρίως υποστηρικτές του Αντώνη Σαμαρά, καταθέτουν ερώτηση προς τους υπουργούς Νίκη Κεραμέως και Άδωνι Γεωργιάδη, αγνοώντας τόσο την «επίθεση φιλίας» από το Μαξίμου όσο και τις συλλογικές ενημερώσεις που έχουν γίνει ή προγραμματίζονται από τους αρμόδιους υπουργούς.

Οι οκτώ βουλευτές είναι διαφορετικοί από τους «11» που είχαν υποβάλει την προηγούμενη ερώτηση σχετικά με τα «κόκκινα δάνεια» στον Κωστή Χατζηδάκη. Αυτό επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαν δημοσιευθεί πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές , οι οποίες ανέφεραν ότι οι βουλευτές που διαφωνούν στη Νέα Δημοκρατία είναι περισσότεροι από είκοσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments