Πολιτική

Εντείνεται η γαλάζια πίεση στην κυβέρνηση

Εντείνεται η γαλάζια πίεση στην κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: ΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μετά την ερώτηση των 11 βουλευτών, ερώτηση καταθέτει και ο "γαλάζιος" Γιώργος Βλάχος

Την επομένη της ερώτησης των«8» βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για τους συνταξιούχους προς τον Άδωνι Γεωργιάδη και τη Νίκη Κεραμέως και πριν κοπάσει η «θύελλα» της ερώτησης των«11» βουλευτών της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια, ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος επανέφερε το θέμα.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της ΝΔ που συνυπέγραφε την ερώτηση των «11», τονίζει ότι «τα ερωτήματα που θέσαμε δεν απαντήθηκαν, αλλά ταυτόχρονα είμαστε αποδέκτες νέων αιτημάτων από το κοινό, οπότε δημιουργήθηκαν νέα ερωτήματα».

Ακολούθως, ρωτά εκ νέου: «Σε ό,τι αφορά νέες παρεμβάσεις για την επίτευξη ισορροπίας και ισονομίας μεταξύ τραπεζών – ταμείων – δανειοληπτών, έχει τη βούληση το υπουργείο σας να το πράξει και μπορούν επιτέλους τα σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που δημιούργησε η κρίση να λυθούν με ευθύνη και των δύο πλευρών;».

Ο Γιώργος Βλάχος, ο οποίος ανήκει στους λεγόμενους «καραμανλικούς» βουλευτές, κατέθεσε την ερώτηση αυτή μία ημέρα πριν από το πάρτι γενεθλίων της ΝΔ, όταν η συζήτηση έχει φουντώσει για το αν θα παραστούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κώστας Καραμανλής.

Υπενθυμίζεται ότι οκτώ βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κάλεσαν τον Υπουργό Υγείας και την Υπουργό Εργασίας να επεκτείνουν την απαλλαγή από το κόστος των φαρμάκων σε όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους που πληρούν σήμερα τα κριτήρια του παλαιού ΕΚΑΣ.

Με τον τρόπο αυτό, λένε, «θα εξαλειφθεί η αδικία χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων που λαμβάνουν το ίδιο ποσό σύνταξης αλλά επιβαρύνονται σε αντίθεση με τους παλαιούς δικαιούχους του ΕΚΑΣ που έχουν να επωμιστούν μηδενικό κόστος».

Οι 8 βουλευτές που υπογράφουν είναι οι Μίλτος Χρυσόμαλλης, Γιάννης Ανδριανός, Αναστάσιος Δημοσχάκης, Θεόφιλος Λεονταρίδης, Μπάμπης Αθανασίου, Δημήτρης Καλογερόπουλος, Γιώργος Καρασμάνης και Ιωάννης Πασχαλίδης.

Ωστόσο, το Μαξίμου συνεχίζει να υποβαθμίζει τον εσωτερικό αντίκτυπο αυτών των πρωτοβουλιών, επικαλούμενο τις 6.000 ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί από γαλάζιους βουλευτές από το 2019 μέχρι σήμερα και επιχειρώντας να αποκρύψει την πολιτική ουσία και τα μηνύματα που προέρχονται από βουλευτές της ΝΔ.

Η ουσιαστική πολιτική διαφορά, βέβαια -την οποία προσπαθεί να παραβλέψει η κυβερνητική ηγεσία- είναι ότι το σημερινό πολιτικό περιβάλλον είναι πολύ διαφορετικό από προηγούμενες περιόδους. Και οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες αποτελούν απάντηση στην κριτική που άσκησαν δεκάδες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του περασμένου Ιουλίου, που πραγματοποιήθηκε στη σκιά της εκλογικής νίκης του κυβερνώντος κόμματος, το οποίο έπεσε από το 41% στο 28%. Στο συνέδριο παρουσιάστηκαν ουσιαστικά οι διάφοροι ρόλοι που διεκδικεί η Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ για τον συνδιαμορφωτικό σχεδιασμό της κυβερνητικής πολιτικής στο μέλλον, κυρίως σε ό,τι αφορά την κοινωνική διάσταση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments