Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση προς την κάλπη – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

ΠΑΣΟΚ: Αντίστροφη μέτρηση προς την κάλπη – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [369064] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΑΓΟΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αναμέτρηση Δούκα - Ανδρουλάκη στον δεύτερο γύρο καταγράφουν οι σφυγμομετρήσεις

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το άνοιγμα της κάλπης στο ΠΑΣΟΚ, καθώς οι υποψήφιοι ολοκληρώνουν τις προεκλογικές τους εκστρατείες. Χθες, ο Χάρης Δούκας και ο Παύλος Γερουλάνος απηύθυναν ομιλίες στην Αθήνα, προσελκύοντας την προσοχή του κοινού. Ο δήμαρχος Αθηναίων, κατά την κεντρική του ομιλία στο γήπεδο του Πανελληνίου στην Κυψέλη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Με τον Νίκο Ανδρουλάκη, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, βουλευτές, ευρωβουλευτές και υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν στα ψηφοδέλτιά μας για τις εθνικές και ευρωεκλογές. Επίσης, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ήταν στα ευρωψηφοδέλτιά μας. Όμως, για να είμαστε ξεκάθαροι, όσοι μας πρόδωσαν και μας λοιδόρησαν για την καρέκλα, δεν έχουν θέση ανάμεσά μας. Ούτε αριστερά, ούτε δεξιά», τόνισε.

Ο Παύλος Γερουλάνος τόνισε ότι η μοναδική υποψηφιότητα που εξασφαλίζει αλλαγή ηγεσίας στον δεύτερο γύρο είναι η δική του. «Αυτό το γνωρίζαμε από την αρχή. Γι’ αυτό απευθύνομαι σε κάθε μέλος και φίλο του ΠΑΣΟΚ που θα προσέλθει στην κάλπη και πιστεύει ότι χρειάζεται μια νέα αρχή στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα, προκειμένου να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία στις επόμενες εκλογές: Στις 6 Οκτωβρίου, ζητώ την ψήφο σας! Με την εμπιστοσύνη σας, μπορούμε να προχωρήσουμε στον δεύτερο γύρο», δήλωσε, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα είναι ο τελικός νικητής. Επιπλέον, άφησε αιχμές κατά του Ν. Ανδρουλάκη, επισημαίνοντας ότι «δεν επιθυμούμε πρόεδρο με επιλεκτική μνήμη! Θέλουμε έναν πρόεδρο με θάρρος! Να κάνει πρώτα αυτοκριτική και μετά να κρίνει τους άλλους. Διότι, ο ηγέτης αναλαμβάνει την ευθύνη. Αυτό σημαίνει να είσαι ηγέτης».

Σε κάθε περίπτωση, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για το ΠΑΣΟΚ είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες. Η πιο πρόσφατη έρευνα της Opinion Poll δείχνει μια σφιχτή αναμέτρηση μεταξύ του Χάρη Δούκα και του Νίκου Ανδρουλάκη, με τον πρώτο να προηγείται οριακά με 26,5% έναντι 25,8% του δημάρχου Αθηναίων και 18,1% της Άννας Διαμαντοπούλου. Στην ίδια ερώτηση που απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης διευρύνει τη διαφορά του από τον Χάρη Δούκα, συγκεντρώνοντας 32,2% έναντι 30,7%.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Παύλος Γερουλάνος με 15,2%, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου ακολουθεί με 15%. Ωστόσο, προκαλεί ανησυχία στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το γεγονός ότι κανένας υποψήφιος δεν φαίνεται ικανός να νικήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς το 41,3% των ερωτηθέντων απαντά «κανένας». Ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 14,3%, ο Νίκος Ανδρουλάκης με 11,5% και η Άννα Διαμαντοπούλου με 11,4%. Αυτή η κατάσταση αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς η Άννα Διαμαντοπούλου έχει επενδύσει πολιτικά στην «κυβερνησιμότητα» του επόμενου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments