Αθλητισμός

ΑΕΚ: Η φιλοσφία του Πελάδο για το ματς στο Αγρίνιο

ΑΕΚ: Η φιλοσφία του Πελάδο για το ματς στο Αγρίνιο
Για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και το κρίσιμο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα

Για τη νίκη στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό αλλά και το κρίσιμο ματς με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, μίλησε ο Ματίας Αλμέιδα στην Cosmote TV. O Πελάδο τόνισε ότι έχει αποδειχθεί ότι κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο και προσέθεσε ότι η ομάδα πρέπει να ακολουθεί τη μέση οδό και να μην ενθουσιάζεται ή να… πέφτει σε κατάθλιψη ανάλογα τα αποτελέσματα.

Όλα όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα:

Τι κρατάτε από το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό, εν όψει της συνέχειας;

Υπήρξαν πολλά θετικά σημεία. Θετικά σημεία που επαναλήφθηκαν και σε προηγούμενα παιχνίδια. Και προφανώς, όταν έρχεται μία νίκη , τα πράγματα φαίνονται πιο όμορφα.

Και κυρίως σε ένα ντέρμπι. Αλλά είναι αλήθεια ότι μου άρεσε πολύ η συμπεριφορά, η διάθεση, όλα όσα έδωσαν οι ποδοσφαιριστές. Και πάντα η διαφορά γίνεται με τα γκολ.

Πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, αλλά είμαστε ανταγωνιστικοί και αυτή είναι η ιδέα μας.

Πως κύλησε η εβδομάδα; Υπάρχουν και τραυματίες που έχουν τεθεί ξανά στη διάθεσή σας.

Ναι, όπως είπα και μετά το ντέρμπι, υπήρχαν ποδοσφαιριστές που θα ενσωματώνονταν με το γκρουπ. Ήταν πιο «μικρή» αυτή η εβδομάδα, αλλά δουλέψαμε καλά.

Η γνώμη σας για τον Παναιτωλικό;

Πιστεύω ότι με όλα αυτά που βλέπουμε, αντιλαμβανόμαστε ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο γίνεται πιο ανταγωνιστικό και πιο ισοδύναμο. Κανένα παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Όλες οι ομάδες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετική στρατηγική. Και κάθε ομάδα προσπαθεί να το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Πάντα τελειώνω με την φράση ότι το ποδόσφαιρο είναι έντεκα εναντίον έντεκα. Εμείς, από τη δική μου άφιξη, σεβόμαστε όλους τους αντιπάλους. Αυτό είναι που προσπαθούμε να μεταφέρουμε σε κάθε προπόνηση. Η όρεξη, η διάθεση του να γίνεις ποδοσφαιριστής και να παίζεις θα πρέπει να είναι πάντα η ίδια. Αυτό είναι και ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα να το καταφέρεις.

Μιλάτε συχνά για τη «μέση οδό». Όχι στον υπέρμετρο ενθουσιασμό ή την απογοήτευση. Έρχεστε από τη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό κι έχετε μπροστά σας τον Παναιτωλικό…

Πιστεύω ότι με όλα όσα έχουν γίνει, δεν χρειάζεται ούτε να ενθουσιάζεσαι ούτε να… πέφτεις σε κατάθλιψη. Είναι κάτι που όντως το λέω από την πρώτη μέρα: η μέση οδός.

Σχεδόν όλη η χρονιά είναι μπροστά μας. Οπότε, αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε εμείς, είναι να δουλεύουμε με ησυχία, με ηρεμία. Σε προσωπικό επίπεδο, κρατάω απόσταση τόσο από τα καλά όσο και από τα κακά. Και προσπαθώ να κάνω μία δουλειά για να είναι η ομάδα ανταγωνιστική.

Το βλέμμα πέφτει συνήθως στην επίθεση, αλλά σε έξι αγωνιστικές η ΑΕΚ έχει δεχθεί μόνο ένα γκολ. Τι είναι αυτό που έχει κάνει τη διαφορά;

Η διαφορά είναι ότι άλλες φορές η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι και πάει μέσα και άλλες βρίσκει στο δοκάρι και πάει έξω! Δεν πρόκειται να πω κάτι… περίεργο. Γιατί σε κάποιες επιθέσεις ήταν ο τερματοφύλακάς μας εκείνος που έκανε την επέμβαση, σε άλλες ήταν οι αμυντικοί που σταμάτησαν τις επιθέσεις. Και σε κάποιες άλλες, απλά δεν μπόρεσε ο αντίπαλος να τελειώσει τη φάση. Αλλά ό,τι και να λέμε σήμερα, ίσως σε εικοσιτέσσερις ώρες αλλάξει εντελώς η σκέψη. Προσωπικά βασίζομαι στην ανάλυση, αλλά δεν υπάρχει πάντα η ίδια συνέχεια που θέλεις. Και αυτό είναι κάτι που το δέχομαι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments