Ελλάδα

Μάχη σε τρία μέτωπα φωτιάς στην Ηλεία – Απειλούνται σπίτια

Μάχη σε τρία μέτωπα φωτιάς στην Ηλεία – Απειλούνται σπίτια

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΕ ΔΑΣΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΓΕΡΑΚΙ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/ILIALIVE.GR/EUROKINISSI)

Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε Γεράκι, Πανόπουλο και Μανωλάδα - Νωρίτερα εστάλησαν μηνύματα για εκκενώσεις οικισμών

Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται από το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10), η Ηλεία, λόγω των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε Γεράκι, Πανόπουλο και Μανωλάδα.

Ειδικότερα, ενισχύθηκαν οι επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή, Γεράκι, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που καίει δασική έκταση.

Συγκεκριμένα, επιχειρούν 188 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων, 62 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 9 ελικόπτερα εκ των οποίων 2 για συντονισμό. Συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στις 16.00 εστάλη μήνυμα από το «112» σε όσους βρίσκονται στο χωριό Χάβαρι να είναι σε ετοιμότητα.

Νωρίτερα, στις 14.30 ήχησε το 112 στα κινητά των κατοίκων των περιοχών Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα να απομακρυνθούν προς Αμαλιάδα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Στην περιοχή πνέει νοτιάς με ριπές στα 6 μποφόρ.

«Πολύ μεγάλο το μέτωπο της φωτιάς στο Γεράκι»

«Το μέτωπο της φωτιάς που εκδηλώθηκε στην περιοχή Γεράκι είναι πολύ μεγάλο και δυστυχώς οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, δυσκολεύουν το έργο των εναέριων και επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης» ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης.

Όπως προσέθεσε ο αντιπεριφερειάρχης, «το μέτωπο της φωτιάς κινείται τώρα προς την περιοχή Χάβαρι και είναι υπαρκτός ο κίνδυνος για κατοικημένες περιοχές».

Επίσης, ο Νίκος Κοροβέσης σημείωσε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έστειλε από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας, για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις». Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος

Την ίδια ώρα, μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής (4/10) σε δασική έκταση στην περιοχή Πανόπουλου στον δήμο Λασιώνος στην Ηλεία.

Στο σημείο έσπευσαν 32 πυροσβέστες με 10 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ, από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments